Bitlisli Arıcılar Bu Yıldan Umutlu - Son Dakika
Güncel

Bitlisli Arıcılar Bu Yıldan Umutlu

Terör örgütü PKK'nın saldırıları yüzünden geçen yıl güvenlik gerekçesiyle bazı bölgelerde yaylalara çıkamayan ve bekledikleri verimi alamayan bal üreticileri, terörden arındırılan bölgelerde yaylaya çıkmak için hazırlık yapmaya başladı.

08.06.2016 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞENER TOKTAŞ - Terör örgütü PKK'nın saldırıları yüzünden geçen yıl güvenlik gerekçesiyle bazı bölgelerde yaylalara çıkamayan ve bekledikleri verimi alamayan bal üreticileri, terörden arındırılan bölgelerde yaylaya çıkmak için hazırlık yapmaya başladı.

Hizan Bal Üreticileri Birliği Başkanı Seyithan Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki terör olaylarından dolayı geçen yıl yaylalara çıkamadıklarını ve istedikleri verimi alamadıklarını söyledi. Bu nedenle bal üreticilerin ekonomik sıkıntılar yaşadığını ifade eden Ekinci, "Kredi borçlarımız var, ödeyemedik. Yetkililerden borçlarımızın ertelenmesini talep ediyoruz." dedi.

Birliğe kayıtlı 476 üyenin 80 bin kovanı bulunduğunu aktaran Ekinci, arazinin engebeli olması sebebiyle ilçede tarım yapılmadığını ancak bölgenin zengin florasının arıcılığa elverişli oluğunu belirtti.

"Yaylalara çıkmamızda şimdilik bir sıkıntı kalmadı"

Terör olaylarından dolayı geçen yıl çıkamadıkları yaylalara, güvenlik güçlerince yürütülen başarılı operasyonların ardından bu yaz gideceklerini anlatan Ekinci, şöyle konuştu:

"Yaylara gitmek için hazırlanıyoruz. Yaylalarımızda karlar erdi. En geç 10 gün içinde buradaki kovanlarımızı yüksek dağlara ve çiçeklerin bol olduğu yerlere götüreceğiz. Geçen yıl oldukça sıkıntılı bir dönem geçirdik. Bu yıl devletimiz sağ olsun elini her yere uzattı. Bu bölge tamamen temizlendi. Bu yaylalara çıkıp inşallah istediğimiz verimi de alacağız."

Yaylalarda nerede konaklayacaklarını yetkililere bildireceklerini dile getiren Ekinci, "Yaylalara çıkmamızda şimdilik bir sıkıntı kalmadı. Geçen yıl gidemediğimiz yaylarda bu yıl arıcılarımız konaklayacak. Bu bölgedeki 300 koloni yaylalara çıkacak." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlisli Arıcılar Bu Yıldan Umutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement