Bitlislilerin Kayak Tutkusu - Son Dakika
Güncel

Bitlislilerin Kayak Tutkusu

Bitlislilerin Kayak Tutkusu

Lisanslı 750 kayakçının bulunduğu ve 7'den 70'e herkesin kayak yaptığı Bitlis'te, kayak sezonunun açılmasıyla Türkiye Kayak Federasyonu İl Temsilciliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik eğitim çalışması başlatıldı Türkiye Kayak Federasyonu İl Temsilcisi Aşit:

24.12.2013 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YUNUS OKUR - Lisanslı 750 kayakçının bulunduğu ve 7'den 70'e herkesin kayak yaptığı Bitlis'te, kayak sezonunun açılmasıyla Türkiye Kayak Federasyonu İl Temsilciliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik eğitim çalışması başlatıldı.

Kar yağışının en fazla yaşandığı yerleşim birimleri arasında ilk sırada yer alan Bitlis'te, kış mevsiminin gelmesi en fazla kayak sporuna gönül verenleri sevindiriyor.

Bitlislilerin "ata sporu" olarak nitelendirdiği kayağa ilgi her geçen yıl artarken, kentteki kayak tesisleri de özellikle hafta sonları dolup taşıyor.

7'den 70'e herkesin kayak yapmak için tesislere akın ettiği kentte, Türkiye'nin en zorlu kayak pistleri arasında yer alan Erhan Onur Güler Kayak Tesisinde de yaşları 6 ile 12 arasında değişen öğrencilere eğitim veriliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Kayak Federasyonu İl Temsilciliği tarafından açılan kurslarda, antrenörler geleceğin kayakçılarını yetiştiriyor.

Türkiye Kayak Federasyonu İl Temsilcisi Kenan Aşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis'te kayak sporuna yoğun ilgi olduğunu ve gencinden yaşlısına herkesin kayak yaptığını belirtti.

Aşit, özellikle 6-12 yaş arası öğrencilere kayak sporun sevdirmek amacıyla eğitimlere başladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bitlis'te, geçmişten bu yana ülkemizi olimpiyatlarda ve uluslararası yarışmalarda temsil eden kayakçılar çıkmıştır. Burada yetişen birçok kişi şu an Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinde eğitmenlik yapmaktadır. Biz de burada 5 eğitmen eşliğinde 6 yaşından başlayarak kayakçı yetiştiriyoruz. İlgi çok yoğun ve kayak sporuna büyük talep var. Olimpiyatlarda ülkemizi Bitlisli kayakçıların temsil etmesi için yoğun çalışma yürütüyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz, çocukları Türkiye Şampiyonasına ve olimpiyatlara hazırlamak."

-750'si lisanslı 2 bin kayakçı

Lisanlı 750 sporcunun bulunduğu kentte 2 binin üzerinde kişinin kayak yaptığına dikkati çeken Aşit, kentte hemen her evde bir kayakçının bulunduğunu ifade etti.

Aşit, Bitlisli çocukların kayağa ilgi göstermelerindeki en büyük etkenin cesaretleri olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

"Çünkü buradaki pist, Türkiye'deki en zor 3 kayak pistinden bir tanesi. Küçük yaştaki çocuklar büyük bir cesaret göstererek zorlu inişi olan bu pistte eğitim görüyor. Bu çocukların cesaretiyle biz de cesaretleniyoruz ve bu işi başaracağımıza inanıyoruz. Valimiz Veysel Yurdakul ile Belediye Başkanımız Fehmi Alaydın da bize destek oluyor. Kendilerine teşekkür ediyorum." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlislilerin Kayak Tutkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement