Biyogaz Üretim Tesislerine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Biyogaz Üretim Tesislerine Ziyaret

Narman Kaymakamlığının Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen "Yenilenebilir Enerji ile Sağlıklı ve Ekonomik Yaşam" projesi kapsamında, İzmir, Ankara, Eskişehir, Aksaray, Konya, Manisa ve Burdur'da faaliyet gösteren biyogaz üretim tesislerine çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi.

24.09.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Narman Kaymakamlığının Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen "Yenilenebilir Enerji ile Sağlıklı ve Ekonomik Yaşam" projesi kapsamında, İzmir, Ankara, Eskişehir, Aksaray, Konya, Manisa ve Burdur'da faaliyet gösteren biyogaz üretim tesislerine çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi.

KUDAKA'dan yapılan yazılı açıklamada, teknik gezide çöpten ve hayvan atıklarından biyogaz veya elektrik üreten tesislerle, bu tesislere hayvan atığı sağlayan çiftliklerin incelendiği belirtildi.

Ziyarete Kaymakam Murat Eren, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Salim Pehluvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Mühendisi Ahmet Sait Özçelik ve KUDAKA Erzurum Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Bedrettin Uzun'un katıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TİGEM'e ait Aksaray'da Koçaş, Konya'da Gözlü ve Eskişehir'de Mahmudiye tarım işletmeleri ziyaret edilerek buradaki hayvancılık faaliyetleri ve biyogaz tesisi çalışmaları incelendi. Bu tesislerin yanı sıra biyogazdan elektrik üretimi yapan Ankara'daki ITC Mamak Geri Dönüşüm, Aksaray'daki ENFAŞ Elektrik Üretim ve Konya'daki Ekim Grup Biyogaz tesisleri ziyaret edildi. Biyogaz üretimi ve kullanım alanları üzerine çalışmalar yapan İzmir'deki Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü'nde gerçekleştirilen ziyarette ise akademisyenlerle istişareler yapılarak, enstitü tarafından kurulan ve ahır sahiplerinin kullanabileceği küçük biyogaz üretim tesisleri de görüldü."

Açıklamada, hayvan varlığı bakımından Türkiye'de ikinci sırada olan Erzurum'un, biyogaz tesisi kurulumuna uygun olduğu ve bu potansiyelin muhakkak değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, "Erzurum'daki biyogaz potansiyeli kullanılarak üretilecek elektrikle, yaklaşık 45 bin hanenin bir yıllık elektrik ihtiyacı karşılanabilir. Ayrıca biyogaz potansiyeli gaz olarak değerlendirilirse yaklaşık 20 bin hanenin yıllık ısınma ihtiyacını karşılayabilecek biyogaz potansiyeli bulunmakta" ifadelerine yer verildi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biyogaz Üretim Tesislerine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement