Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni" - Son Dakika
Güncel

Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çevremizdeki ülkelerde büyük sıkıntılar içinde kardeş kavgası yaşanırken, Türkiye'de eğer dirlik ve birlik varsa bunda en büyük katkı, son 12 yıl içinde bütün zorluklara, bütün kumpaslara, bütün oyunlara rağmen birliğimizi ve dirliğimizi korumak için Türkiye'de milli iradeye sahip çıkan Türküyle, Kürdüyle, Sünnisiyle, Alevisiyle, her bir rengiyle bir arada olan aziz milletimizindir" dedi.

21.03.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çevremizdeki ülkelerde büyük sıkıntılar içinde kardeş kavgası yaşanırken, Türkiye'de eğer dirlik ve birlik varsa bunda en büyük katkı, son 12 yıl içinde bütün zorluklara, bütün kumpaslara, bütün oyunlara rağmen birliğimizi ve dirliğimizi korumak için Türkiye'de milli iradeye sahip çıkan Türküyle, Kürdüyle, Sünnisiyle, Alevisiyle, her bir rengiyle bir arada olan aziz milletimizindir" dedi.

Davutoğlu, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki "Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni"nde, katılımcıları ve Balkanlar'da, Orta Asya'da, Mezopotamya'da, Ortadoğu'da baharı karşılayan bütün insanları selamlayarak, "Bundan 42 yıl önce kaybettiğimiz Aşık Veysel'in deyişiyle gerçek sadık dostumuz, uyanan kara toprağa selam olsun. Yunus Emre'nin deyişiyle 'Sordum sarı çiçeğe' dediği sarı çiçeğe selam olsun" ifadelerini kullandı.

Nevruzun, yeni bir başlangıç demek olduğunu dile getiren Davutoğlu, nevruzu, baharı idrak ederken inşa edilmesi gereken üç önemli prensibi "birlik", "dirlik" ve "kardeşlik" şeklinde sıraladı.

Davutoğlu, Dede Korkut'un nevruz duasında, "Bu ulu gün insanlığın büyük işlere adım atmasına vesile olsun. Dünyanın dört bir yanında yaşayan halkımızın dostluğuna güç katsın. Tanrı bizlere bereket ve birlik versin. Kötülükler yok olsun, iyilikler artsın. Zorluklar yenilsin, sıkıntılar azalsın. Aydınlansın dört bir yan, yolumuz açık olsun" denildiğini aktararak, "Dedem Korkut'un bu nevruz duası bugün AK Parti kadroları için sanki ilahi bir mesaj gibi, o günden bugüne taşınan kutlu bir mesaj gibi tekrar gündemde" dedi.

Bugün birçok nevruz kutlaması yapıldığına değinen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama herkes kendi mahallesinde yaptı. Kimisi Ergenekon Destanı'na atıfla, kimisi Demirci Kava Destanı'na atıfla... Ama bu salonu dolduran bütün kardeşlerim, AK Parti'nin bütün neferleri tam bir birlik içinde baharı, nevruzu insanlığın muştusu olarak karşılıyor. Selam olsun birliğin, dirliğin, kardeşliğin sembolü AK Parti kadrolarına, selam olsun. Aslında son 10 gün içinde birçok şey bize birliği, dirliği, kardeşliği hatırlattı. Çanakkale Savaşı 18 Mart, ondan 2 gün önce 16 Mart Halepçe katliamının yıl dönümü, ondan 4 gün önce 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü. Şimdi de bayram, bahar bayramı, nevruz. Bizim siyasi görüşümüz öylesine birleştirici bir güç ki bütün bu bayramları, anmaları, acıyı ve hüznü birbirine irtibatlandırıyor. Önce birlik, önce birlik... Biz 'birlik' dediğimizde, bütün vatandaşlarımızın, 78 milyonun birliğini kast ediyoruz, 'ben' yerine 'biz' demeyi kastediyoruz. 'Benlik' davası yerine 'biz' diyerek, bir arada olmanın, birlikteliğin o kutlu müjdesini haberdar ediyoruz."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir ve beraber olmayı içeren ifadeler bulunduğuna işaret ederek, "Bir olmak şudur; bir orman tahayyül ediniz, her bir ağaç o ormanın bir parçasıdır ama hep beraber gümrah bir ormandır. İşte bu nevruz günü biz tek tek ağaçlardan ibaret bir iradesiz topluluk değiliz, tek tek ağaçların, şahsiyetli bireylerin bir araya getirdiği gümrah bir ormanız. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin" diye konuştu.

"Öyle bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz ki..."

Aşık Veysel'in "Allah birdir Peygamber hak/Rabbul alemindir mutlak/Senlik benlik nedir bırak/Söyleyim geldi sırası/Kürdü, Türkü, Çerkesi/ Hep Adem'in oğlu kızı/Beraberce şehit gazi/

Yanlış var mı, neresi?/ Veysel sapma sağa sola/Sen Allah'tan birlik dile/İkilikten gelir bela/Dava insanlık davası" sözlerini alıntılayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bizim davamız birlik davasıdır, 77 milyonu bir ve beraber kılma davasıdır. İşte onun için nevruzu İstanbul'da kutlarken, Türkiye'nin her bir köşesine İstanbul'dan selam ederken, 'Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız' diyoruz. Nevruz, bize birliği ifade eder. Suyun toprakla buluşmasının getirdiği bereketi tahayyül edin ve o bereketle ayağa kalkan tabiatın bir millete beraberlik, birlik dışında huzur ve refah vermesini tahayyül edin. İşte bizim yolumuz, dirlik yoludur. Çevremizdeki ülkelerde büyük sıkıntılar içinde kardeş kavgası yaşanırken, Türkiye'de eğer dirlik ve birlik varsa bunda en büyük katkı, son 12 yıl içinde bütün zorluklara, bütün kumpaslara, bütün oyunlara rağmen birliğimizi ve dirliğimizi korumak için Türkiye'de milli iradeye sahip çıkan, Türküyle, Kürdüyle, Sünnisiyle, Alevisiyle, her bir rengiyle bir arada olan aziz milletimizindir. Biz bu dirliği korumaya kararlıyız. Bu dirliği korurken, geçmişte yaşanan acıların üzerinden yeni öfkeler üretmeye karşıyız. Aksine birliğimizi ve dirliğimizi ancak ve ancak gönül gönüle konuşarak elde edeceğimizi biliyoruz. Birlik ve dirlik olduğunda kardeşlik olur. Kardeşlik, nevruzla birlikte yan yana yükselen fidanların, çiçek açan ağaçların, buğday başaklarının yan yana salınışındaki o güzel kardeşlik... İşte biz bütün bir ülkeye bu kardeşlik mesajını veriyoruz."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Birlik, dirlik, kardeşlik' derken Çanakkale'de omuz omuza şehitliğe yürüyen bütün ecdat için, Irak'ta Saddam'ın zulmünden kaçan Halepçeli yetimler için, Halep'te Esed'in zulmünden kaçan yetimler, garipler, gurebalar için, Balkanlar'da Miloseviç'in zulmünden kaçıp sığınan Boşnak, Arnavut kardeşlerimiz için söylüyoruz. Öyle bir dünya hayal ediyoruz ki bu dünyada insanlar aynen nevruzda, bu güzel bahar şenliğinde olduğu gibi yan yana, omuz omuza olsun, öyle bir Türkiye özlüyor, öyle bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz ki bütün vatandaşlarımız omuz omuza, diz dize olsun" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement