Biz Yaşarken... Çıktı! - Son Dakika
Güncel

Biz Yaşarken... Çıktı!

Öyle ya da böyle, Açık Radyo yirmi yıldır konuşuyor...

05.10.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Durmadan konuşuyor. Milyonlarca, yüz milyonlarca, hatta belki de milyarlarca kelimeyle, heceyle, sesle, sedayla, tınıyla ve notayla kesintisiz konuşuyor...

Biz yaşamaya devam ederken artık aramızda olmayan "konuşmacılar"ı, yolu radyodan geçmiş o kıymetli insanları sevgiyle yad ediyor bu kitap. O güzel insanlar artık aramızda yoklar ama sesleri, fikirleri ve kağıda dökülmüş "cümleleri" aramızda yaşamaya devam ediyor.

Seri yeni başladı

Açık Radyo olarak bundan sonra da, bir yandan "kainatın bütün seslerini" radyoda ağırlamaya devam ederken, bir yandan da program kayıtlarında biriken sözleri kağıda dökmeye devam edeceğiz.

Müziksiz olmazdı...

Söyleşilerin sonlarında QR Kod uygulamasını da bulunan 'müzikli kitap', okuyucuları o konuşmadan sonra yayınlanan müziğe/şarkıya götürüyor. Müzik ve cümleler böylece içiçe geçiyor.

Baldwin: Olanların, değişimlerin kendini göstermesi uzun sürebilir

Gerçekleştirildiği 1968 yılından bu yana, 2015'teki Baldwin özel yayınımıza kadar dünya yüzü görmeyen bir mülakatta Afrikalı-Amerikalı yazar James Baldwin'in Nazar Büyüm'e söyledikleri şöyle:"Zulmedenlerin her zaman yaptıkları şey, sonunda halkı kendilerine karşı harekete geçirmektir. Hükümet halkın gerçek iradesini, desteğini yitirdiğinde, bin yıl da dayansa, onu eninde sonunda alaşağı edeceklerini bilen kimseler için fark etmez."- James Baldwin –

"Şimdi ve burada", hâlâ, ne kadar da güncel. İtiraf ediyoruz: SÖZ UÇAR YAZI KALIR!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Biz Yaşarken... Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement