Bizans Dönemine Ait Tarihi Eserler, Kahvehane Duvarında Sergileniyor - Son Dakika
Güncel

Bizans Dönemine Ait Tarihi Eserler, Kahvehane Duvarında Sergileniyor

Bizans Dönemine Ait Tarihi Eserler, Kahvehane Duvarında Sergileniyor

Yaklaşık 50 yıl önce yapılan kahvehane duvarında inşaat malzemesi olarak kullanılan Bizans dönemine ait kabartma tarihi eserler, görenleri hayrete düşüyor.

28.06.2011 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Hadim İlçesi'ne bağlı Korualan Beldesi'nde yaklaşık 50 yıl önce yapılan kahvehane duvarında inşaat malzemesi olarak kullanılan Bizans dönemine ait kabartma tarihi eserler, görenleri hayrete düşüyor. Üzerindeki sıvalar kazınarak kahvehanenin duvarında sergilenen kabartma tarihi eserler ilginç bir görüntü oluşturuyor.

Yaklaşık 50 yıl önce kahvehane yapılırken tarihi eserlerin inşaat malzemesi olarak kullanıldığını belirten belde halkı, "Burası eski bir yerleşim bölgesi olduğu için çevrede bir çok tarihi eser bulunuyor. Bu tarihi eserler çevrede atıl bir vaziyette dururken 50 yıl önce yapılan kahvehanenin duvarında inşaat malzemesi olarak kullanılmış. Önceleri üzeri sıva ile kaplıydı. Ama şimdi üzerindeki bu sıvalar kazınarak kabartma resimler ortaya çıkarıldı ve duvarda sergileniyor. Beldeye dışarıdan gelen vatandaşların da dikkatini çekiyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bizans Dönemine Ait Tarihi Eserler, Kahvehane Duvarında Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement