Bizim İçin En Önemlisi Vatan ve Millettir" - Son Dakika
Güncel

Bizim İçin En Önemlisi Vatan ve Millettir"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Saraçhane'de yaralanan 20 yaşındaki Ertuğrul Bayraktar, "Bir daha olsa yine düşünmeden sokaklara çıkarım. Bizim için en önemlisi vatan ve millettir.

18.08.2016 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EMRAH GÜNEY - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Saraçhane'de yaralanan 20 yaşındaki Ertuğrul Bayraktar, "Bir daha olsa yine düşünmeden sokaklara çıkarım. Bizim için en önemlisi vatan ve millettir. Onlar yoksa bizim de olmamızın bir anlamı yok." dedi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerde Fatih'te eve giderken darbeci askerler tarafından durdurulduğunu söyledi.

Geçişine niçin izin verilmediğini sorduğunda, darbeci rütbeli bir asker tarafından itildiğini ve kendisine "Evine git" dendiğini aktaran Bayraktar, eve ulaştığında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyon kanallarından "sokaklara çıkın" çağrısını duyduğunu ifade etti.

Babası Mustafa Bayraktar ve abisi Oktay Bayraktar ile hemen sokağa çıktıklarını dile getiren Bayraktar, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"O akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bulunduğu Saraçhane'ye ilk gidenlerden birisi bizdik. Önce Vatan Caddesi'nde toplandık. 200 kişilik bir grupla Saraçhane'ye yürüdük. Belediyenin önünde kamyonlarla barikat oluşturulmuştu. Barikatı aşıp askerlerin olduğu tarafa doğru gitmek isterken kaldırımda birinin yaralandığını fark ettim. Hemen koluna girdim. 'İyi misin?' diye sorduğumda iyi olduğunu söyledi. O esnada da ben de sağ bacağımdan vuruldum."

"Hastaneye ateş ediyorlardı"

Bayraktar, yaralandığında, kurşunun giriş ve çıkışını hissettiğini söyledi.

Kendisini hastaneye abisiyle bir vatandaşın götürdüğünü belirten Bayraktar, şöyle devam etti:

"Hastaneye giderken tekbir seslerini duyuyordum. Hastaneye ulaştığımda baygınlık geçirmiştim. Kendime geldiğimde ise çevremde yaralıların olduğunu gördüm. İlk tedavinin ardından fazla yaralı geldiği için başka hastaneye gitmeye karar verdik. Ancak darbeciler hastaneye de ateş ediyorlardı. O yüzden fazla hareket edemiyorduk. Bir ara sedye ile hastaneden uzaklaşmaya çalışırken ateş altında kaldık, geri döndük. Sonrada 3-4 saat hastanede beklemek zorunda kaldık. En son ise bir şekilde yolunu bulup o hastaneden Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittik. 2 gün de o hastanede tedavi gördüm. Tedavim halen devam etmekte."

Bayraktar, psikolojik olarak en fazla F-16'ların geçişi esnasında etkilendiklerini belirterek, "Bir daha olsa yine düşünmeden sokaklara çıkarım. Bizim için en önemlisi vatan ve millettir. Onlar yoksa bizim de olmamızın bir anlamı yok." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bizim İçin En Önemlisi Vatan ve Millettir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement