Bizim Korkunç Ülkemiz" Belgeseli İzleyiciyle Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Bizim Korkunç Ülkemiz" Belgeseli İzleyiciyle Buluştu

Suriye'deki savaşı konu eden "Bizim Korkunç Ülkemiz" belgeseli Fransız Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluştu.

26.01.2016 23:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki savaşı konu eden "Bizim Korkunç Ülkemiz" belgeseli Fransız Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluştu.

Ali Atassi'nin yönetmenliğini üstlendiği, Yassine al-Haj Saleh ve ona eşlik eden genç fotoğrafçı Ziad Homsi'nin bakış açısıyla aktarılan film, Suriye'de yaşananları ele alıyor.

Film gösterimine katılan ve belgesel hakkında izleyiciye açıklamada bulunan Yassine al-Haj Saleh, çekimler için Şam'dan Rakka'ya kadar gittiğini ifade ederek, "Biz bu filmi çevirirken gayet dikkatli şekilde çok fazla hiddet sahneleri sergilememeye çalıştık ama yine de acılı ve ağrılı bir film olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

1961 yılında Raqqa'da dünyaya gelen Yassine al-Haj Saleh, 19 yaşında Suriye Komünist Partisi'nin demokratik kanadına üyeliğinden dolayı hapse mahkum edilerek, 16 yıl hapis yattı.

Suriye ayaklanmasının önemli kuramcılarından biri kabul edilen Saleh, ayaklanmanın ilk günlerinden itibaren Suriye'de kaçak olarak yaşamaya başladı. Esed karşıtı muhalifler tarafından Yerel Koordinasyon Komitelerinin kurulmasında önemli rol oynayan Saleh, çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanan makaleleri ile devrimin işleyişi ve amacı üzerindeki görüşlere katkı sunuyor.

Haj-Saleh'in oynadığı "Bizim Korkunç Ülkemiz" belgeseli, 2015 Marsilya Uluslararası Belgesel Festivali'nde büyük ödüle layık görüldü.

Yassine al-Haj Saleh, bir süredir Suriye siyasi hayatı hakkında çalışmalarını sürdürdüğü Türkiye'de yaşıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bizim Korkunç Ülkemiz' Belgeseli İzleyiciyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement