Bkk Gençlik Meclisi'de Seçim - Son Dakika
Yerel

Bkk Gençlik Meclisi'de Seçim

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisinin seçimli genel kurulunda, Buse Kumbara oy birliğiyle yeni dönem başkanlığına seçildi.

01.03.2015 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisinin seçimli genel kurulunda, Buse Kumbara oy birliğiyle yeni dönem başkanlığına seçildi.

BKK Koza Salonu'nda yapılan seçimli genel kurula, BKK Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Başkan Yardımcısı M. Necati Şahin, Gençlik Meclisi eski dönem başkanları, gençlik sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Kurulu Başkanlığı'na Pala, Divan Kurulu üyeliklerine ise BKK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Başlar ve Gençlik Meclisi sorumlusu Başak Şahin seçildi.

Başkan Pala burada yaptığı konuşmada, Kadın Meclisi'nin ardından Gençlik Meclisi'nin seçimli genel kurulunu da sisteme ve hukuka uygun olarak yaptıklarını söyledi.

Türkiye'nin en büyük ve en güçlü kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi'nin gönüllülerle birlikte çalışmalar yaptığını belirten Pala şöyle konuştu:

"BKK 4 meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüyle birlikte senede bin 500 etkinlik yapıyoruz. Kent konseylerinin başarılı olabilmesi için belediyeler ile kent konseyleri uyumlu çalışmalı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye'ye örnek olarak bu katkıyı Bursa Kent Konseyi'ne veriyor. Gönüllüler ve yöneticiler de istekli çalışıyor. Hem sistemin iyi olması, hem yöneticilerin iyi olmasıyla başarı elde ediliyor. BKK'nin herkese ve her kesime hitap etmek ile 'Toplumsal Denge Çizgisi' anlayışı gibi ilkeleri var. Gençler çatışma ve tartışma ortamlarından uzak durmalı. Hepimiz Türkiye'nin büyümesi için çalışmalıyız. Bizler, gençlerin farklılıkların olduğu ortamlarda bulunmasını istiyoruz. Tek tip insanı arzulamıyoruz. Okuyan gençler, okul sonrası hayat için hazırlanmalı."

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ödünç ise, gece gündüz demeden şehri için çalışan yöneticilere sahip oldukları için Bursalıların çok şanslı olduğunu belirtti.

BKK çalışmalarını anlatan video sunumunun da yapıldığı genel kurulda, gençler tek tek söz alarak düşüncelerini dile getirdi.

Daha sonra seçime geçildi. Genel Kurulda öneri üzerine oylamanın açık yapılmasına karar verildi. Buse Kumbara tüm üyelerin oylarını alarak yeni dönem başkanlığına seçildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bkk Gençlik Meclisi'de Seçim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement