BKK Gençlik Meclisi'nde Buse Kumbara Başkanlığa Seçildi - Son Dakika
Güncel

BKK Gençlik Meclisi'nde Buse Kumbara Başkanlığa Seçildi

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala; "Birlik ve beraberlik içerisinde olun. tenkit edin, ancak alternatifle çözümler sunun" dedi.

04.03.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BKK Koza Salonu'nda yapılan seçimli genel kurula, BKK Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, BKK Başkan Yardımcısı M. Necati Şahin, BKK Gençlik Meclisi eski dönem başkanları, gençlik sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Gençlik Meclisi üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Kurulu Başkanlığı'na BKK Başkanı Semih Pala, Divan Kurulu üyeliklerine ise BKK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Başlar ve BKK Gençlik Meclisi sorumlusu Başak Şahin seçildi.

BKK Başkanı Semih Pala, Kadın Meclisi'nin ardından Gençlik Meclisi'nin seçimli genel kurulunu da sisteme ve hukuka uygun olarak yaptıklarını söyledi. Türkiye'nin en büyük ve en güçlü kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi'nin gönüllülerle birlikte çalışmalar yaptığını belirten Pala, 4 Meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüyle birlikte senede 1500 etkinlik yaptıklarını ifade etti. Erdem Saker döneminde başlatılan Yerel Gündem 21 geleneğinin, Recep Altepe döneminde Kent Konseyi ismiyle en üst noktaya ulaştığını anlatan Pala, "Kent konseylerinin başarılı olabilmesi için belediyeler ile kent konseyleri uyumlu çalışmalı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye'ye örnek olarak bu katkıyı Bursa Kent Konseyi'ne veriyor. Gönüllüler ve yöneticiler de istekli çalışıyor. Hem sistemin iyi olması, hem yöneticilerin iyi olmasıyla başarı elde ediliyor" dedi.

Gençlik Meclisi'nin kendine özgü bir geleneği bulunduğunu, iyi bir çizgiye sahip olduğunu dile getiren Pala, gençlerin her ortamda dengeli şekilde yoluna devam etmesini istedi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Pala, "BKK'nin herkese ve her kesime hitap etmek ile Toplumsal Denge Çizgisi' anlayışı gibi ilkeleri var. Gençler çatışma ve tartışma ortamlarından uzak durmalı. Her doğruyu söylemek doğru değildir. Hepimiz Türkiye'nin büyümesi için çalışmalıyız. Güçlü Türkiye, dünya için gerekli. Bizler, gençlerin farklılıkların olduğu ortamlarda bulunmasını istiyoruz. Tek tip insanı arzulamıyoruz. Okuyan gençler, okul sonrası hayat için hazırlanmalı. Gençler elbette suya sabuna dokunacak. Her işe bodozlama girmeyin. Dostça kardeşçe geçinin. Birlik ve beraberlik içerisinde olun. Tenkit edin, ancak alternatifle çözümler sunun" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, gece gündüz demeden şehri için çalışan yöneticilere sahip oldukları için Bursalıların çok şanslı olduğunu aktardı. Çalışkan yöneticilerin genç nesillere iyi örnek olduğunu söyleyen Ödünç, "Gençlere söz hakkı veren Gençlik Meclisi'nin kıymetini bilelim. Projeler üretelim. Şehrimizle paylaşalım. Siyasilerin söyleyemediklerini sivil toplum kuruluşları olarak söyleyin. Gençlik Meclisi üyelerinin kendilerinin iyi yetiştirdiğine inanıyorum. İleride yönetimlerde gençlerin daha fazla yer alacağına inanıyorum" dedi.

BKK Başkan Yardımcısı M. Necati Şahin, gençlerle bir arada bulunduğu için mutlu olduğunu ifade ederken, öğretmenlik yaptığı senelere geri döndüğünü dile getirdi. Şahin, şimdiye kadar görev alan gençlere teşekkür ederken, görev alacak olanlara başarılar diledi.

BKK Gençlik Meclisi Başkanı Yasin Taşkum ise, görev boyunca yaptıkları çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. Samimi duygularla çalıştıklarını söyleyen Taşkum, her güzel şeyin sonu olduğunu, bundan sonraki sürecin tüm gençler için hayırlı olmasını diledi. Bugüne kadar örnek çalışmalar yapıldığı gibi bundan sonra da yapılacağını belirten Taşkum, "Yürütme Kurulu olarak diğer gençlik kuruluşlarıyla ilişkiler kurduk ve ortak çalışmalar yaptık. Birçok gençlik meclisine BKK Gençlik Meclisi olarak deneyimlerimizi aktardık. Bursa'daki yapıyı henüz başka yerde göremedim. O yüzden çok gururluyum. Başarı, senelerdir devam eden geleneğin sürekli yeni gelen gençlere aktarılmasıyla elde edilmiştir. Güzel çalışmalar ve başarı için deneyim paylaşımlarının devam etmesi gerekir. Gençler, bu ülkenin yarısı. Avrupa'nın en genç ülkesiyiz. Ancak meclisteki yaş ortalaması bu durumla doğru orantı göstermiyor. Umarım önümüzdeki seçimlerde daha fazla genç insan meclise girer. Bizler, yarının geleceği değiliz. Bizler bugün genciz ve bugünün geleceğiyiz. Benimle birlikte görev alan tüm arkadaşlarıma ve önceki yürütme kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum" diye konuştu.

BKK çalışmalarını anlatan video sunumunun da yapıldığı genel kurulda, gençler tek tek söz alarak düşüncelerini dile getirdi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Genel Kurulda öneri üzerine oylamanın açık yapılmasına karar verildi. Buse Kumbara tüm üyelerin oylarını alarak yeni dönem başkanlığına seçildi. BKK Gençlik Meclisi Başkanı Buse Kumbara, üniversiteye başladığı dönemde Gençlik Meclisi'yle tanıştığını, yeni dönemde yürütme kuruluyla yeni ve güzel işler yapmaya çalışacaklarını söyledi. BKK Gençlik Meclisi'nin geçmişinde büyük işler yaptığını, kendilerinin de daha iyisini yapmak için mücadele edeceklerini aktaran Kumbara, "Bursa ölçeği dışında ulusal ve uluslararası alanda projeler yürütmek istiyoruz. Ekip olarak çalışmalar yapacağız. Bu bir bayrak yarışı ve bayrağı devraldık. Burasını aslında hikaye olarak görüyorum. Her okumak yeniden yazmaktır. Bundan sonra tüm gençlerle birlikte kendi hikayemizi yazacağız. Hepimiz çok heyecanlı ve istekliyiz" dedi.

Buse Kumbara'nın başkanlığındaki yeni yönetimde, Uğur Ağır, Emine Malaştepe, Sercan Akın, Zeynep Girişen, Aykut Murat, Büşra Saka, Taylan Bilir, İlker Gökay Güney, Enes Ekici, Tülay Yılmaz, Büşra Öcalan, Said Hacıoğlu, Gamze Altun, İlknur Dilber, Fatih Feten, Gizem Tuğba Çelik, Ece Çelik, Ruchan Özden, Rahime Mavi, Elif Özgür, Okan Karadeniz, Çağla Nur Günal, Betül Yıldırım ve Ecehan Gökinci yer aldı.

Toplantının sonunda BKK Başkanı Semih Pala, gönüllü katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BKK Gençlik Meclisi'nde Buse Kumbara Başkanlığa Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement