BlaBlaCar'a Yeni Özellik - Son Dakika
Güncel

BlaBlaCar'a Yeni Özellik

BlaBlaCar\'a Yeni Özellik

Türkiye'de faaliyet gösteren ve dünyanın 22 ülkesinde, 25 milyon üyeye sahip yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, Türkiye'nin de içinde yer aldığı 14 ülkede, üyeleriyle bir güven araştırması* düzenledi.

09.02.2016 12:01  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aynı yöne giden sürücü ve yolcuları bir araya getirerek yol masraflarının paylaşılmasını sağlayan dünyanın en büyük yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, şehirlerarası yolculuğa hesaplı ve eğlenceli bir çözüm getirirken, güvenilir bir topluluk oluşturmaya da devam ediyor. Artık BlaBlaCar'ın güvenilir topluluğunda T.C. kimlik numarası doğrulaması da yapmak mümkün.

Araştırmanın sonuçlarına göre, BlaBlaCar Türkiye üyelerinin %70'i yolculuk paylaşımını en iyi tanımlayan kavramların dayanışma ve sorumluluk olduğunu düşünüyor. Güven araştırmasına katılan yolcular için sürücü seçiminde en önemli güven kriterleri; sistemdeki puanlama ve yorumlar, sürücünün profil fotoğrafı ve yolculuk öncesi yapılan kısa telefon görüşmesi olarak sıralanıyor.

Güven araştırması sonuçları ve üyelerin geri bildirimlerini dikkate alan BlaBlaCar, yol arkadaşı seçmeden önce üyelerin inceleyebildiği profil özelliklerine T.C kimlik numarası doğrulamayı da ekledi. Artık, BlaBlaCar'ın güvenilir topluluğunda, profilinizi oluştururken Facebook ile bağlanma, cep telefon numarası ve e-posta adresini doğrulama, profil fotoğrafı ve kısa özgeçmiş bilgisi ekleme gibi güvenlik adımlarının yanı sıra T.C kimlik numarası doğrulaması da yapılabileceksiniz. Kimlik numarasını doğrulayan üyelerin profillerinde görünecek "T.C kimlik no doğrulandı" işareti sayesinde hem yolcular hem de sürücüler daha güvenilir bir profil oluşturarak diğer üyeler tarafından tercih edilme şansını artıracak. Bunlara ek olarak, BlaBlaCar üyeleri sistemde gerçek kimlik bilgilerini paylaştıklarını gösteren; güvenilir, saygılı ve trafik kurallarına dikkat eden yol arkadaşları olacaklarına dair karşılıklı güvene dayanan yol arkadaşlığı sözleşmesini de kabul edebiliyor.

Güven duygusunun BlaBlaCar topluluğunun en önemli öğelerinden birini oluşturduğuna dikkat çeken BlaBlaCar Türkiye Ülke Müdürü Esin İmer, şu açıklamayı yaptı: "BlaBlaCar Türkiye üyeleriyle yapılan güven araştırmasına göre, üyelerimizin yolculuk paylaşımı kavramı ile dayanışma ve sorumluluğu özdeşleştirmeleri, yaptığımız işin temelinde güven duygusunun olduğunu bir kez daha gösteriyor. Biz de bu güvenilir topluluğu korumak ve büyütmek amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmaları yaparken, üyelerimizden aldığımız tüm yorumlar bizim için çok değerli. Bu geri bildirimler doğrultusunda T.C kimlik numarası doğrulama özelliğini de sistemimize ekledik."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BlaBlaCar'a Yeni Özellik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement