BM Afganistan Özel Temsilcisi Kubis, Pakistan'da - Son Dakika
Güncel

BM Afganistan Özel Temsilcisi Kubis, Pakistan'da

İSLAMABAD Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Özel Temsilcisi ve Yardım Misyonu (UNAMA) Başkanı Jan Kubis, Afganistan'daki seçimlerin ardından bölgede son durumu değerlendirmek için Pakistan'ı ziyaret etti.

27.10.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSLAMABAD - Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Özel Temsilcisi ve Yardım Misyonu (UNAMA) Başkanı Jan Kubis, Afganistan'daki seçimlerin ardından bölgede son durumu değerlendirmek için Pakistan'ı ziyaret etti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kubis'in Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Ulusal Güvenlik ve Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz ve Dış İlişkiler Özel Yardımcısı Tarik Fatemi ile bir araya geldiği belirtildi.

Aziz, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Afganistan'daki son gelişmelerin de ele alındığı görüşmelerde Pakistan'ın Afganistan'da huzur ve istikrarın sağlanması için harcanan çabaları desteklediğini söyledi. Aziz, Afganistan ile ilişkilerin ticaret ve güvenlik alanlarında daha da güçlendirilmesini amaçladıklarını belirtti.

Afganistan'daki son gelişmeler hakkında bilgi veren Kubis de Pakistan'daki Afgan mültecilerinin ülkelerine geri dönüşü ve Afganistan'ın ekonomik kalkınması gibi konular üzerinde Pakistanlı yetkililerle görüşmeleri sürdüreceklerini sözlerine ekledi. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Afganistan Özel Temsilcisi Kubis, Pakistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement