BM'de 'Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi' Toplantısı - Son Dakika
Güncel

BM'de 'Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi' Toplantısı

BİRLEŞMİŞ Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM)'de düzenlenen 'Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi' konulu küresel liderler toplantısının öğleden sonraki oturumunu izledi.

28.09.2015 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİRLEŞMİŞ   Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM)'de düzenlenen 'Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi' konulu küresel liderler toplantısının öğleden sonraki oturumunu izledi.

BM 70. Genel Kurul genel görüşmeleri üst düzey toplantıları New York'ta devam ediyor.

Türk heyetinde yer alan Sare Davutoğlu, 80 dünya liderinin katıldığı Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi konulu küresel liderler toplantısının öğleden sonraki oturumunda dinleyiciler arasında yer aldı. 2030 yılına kadar kadına yönelik negatif ayrımcılığın sona erdirilmesi sözünün verildiği toplantıda, Sare Davutoğlu, söz alan konuşmacıları takip ederek, notlar aldı. Toplantıya Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Sinirlioğlu da katıldı.

Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığı konusuna uluslararası alanda dikkat çekmek açısından büyük önem taşıyan toplantı, BM'de 25-27 Eylül'de tarihleri arasındaki 2030 Gündemi Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi çerçevesinde  gerçekleştirildi.

BM Kadın Örgütü İcra Direktörü Phumzile Mlambo-Ngcuka toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, "25 Eylül 2030 için ilk emin adımı attık" ifadesini kullandı.

1995'te Çin'in başkenti Pekin'dekinden sonra en kapsamlı kadın konulu bu yılki toplantında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, oturumlardan birinin başkanlığını yaptı. Toplantıya katılan 80 civarında devlet veya hükümet başkanının arasında Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff gibi isimlerin yanında ABD'ye tarihi bir ziyarette bulunan Küba Devlet Başkanı Raul Castro da yer aldı.

Pekin'de 20 yıl önce yapılan 4. Kadın Dünya Konferansı'na dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın eşi ve Demokrat Parti'den 2016 Başkan aday adaylarından Hillary Clinton da katılmıştı. Pekin'deki konferansta 189 ülke tarafından Pekin Deklarasyonu ve Eylem Planı benimsenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM'de 'Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement