BM'de Mandela Anısına Özel Oturum - Son Dakika
Dünya

BM'de Mandela Anısına Özel Oturum

BM\'de Mandela Anısına Özel Oturum

BM Genel Kurulu, 5 Aralık’ta 95 yaşında hayatını kaybeden Güney Afrika’nın efsanevi lideri ve barış ikonu Nelson Mandela anısına özel bir oturum gerçekleştirdi.

19.12.2013 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BM Genel Kurulu, 5 Aralık'ta 95 yaşında hayatını kaybeden Güney Afrika'nın efsanevi lideri ve barış ikonu Nelson Mandela anısına özel bir oturum gerçekleştirdi.

New York'taki oturuma, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, BM Genel Kurulu Başkanı John Ashe ve eski New York Valisi David Dinkins'in yanı sıra çok sayıda ülkenin büyükelçileri katıldı. Oturumda yaptığı konuşmada Mandela için, "Bir ulusu, bir kıtayı ve dünyayı eylemleri, sözleri ve düşünceleri sayesinde etrafında döndüren bir adamdı" ifadelerini kullanan BM Genel Kurulu Başkanı Ashe, eski Güney Afrika liderinin "eşsiz bir insan" olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da Mandela'nın mirasının "insan haklarını savunan herkes için" varlığını sürdürdüğünü dile getirerek, "Çünkü ne zaman birileri insan hakları için ayağa kalkarsa ve ne zaman özgürlük için seslerini çıkarırlarsa, o Nelson Mandela'nın mirası sayesindedir. Bu miras, onun her birimize bıraktığı umuttur. Artık görevimiz, onun bize elde edebileceğimizi gösterdiği daha iyi bir dünyayı kurmaktır. Onun gökkuşağını takip edelim, bugün ve her gün onun tutkusundan, merhametinden ve insan ruhuna ve evrensel iyiliğe olan ebedi inancından ilham alalım" şeklinde konuştu.

Mandela'yı şahsi olarak tanıyan ve vali olduğu dönemdeki bir ziyareti sırasında kendisini ve eşini evinde misafir eden eski New York Valisi David Dinkins de eski arkadaşı anısına yaptığı konuşmasında, "Nelson Mandela'nın hayatını adadığı değerlere sımsıkı tutunan insanlar bulundukça gururla 'Madiba'nın askerleri' olduğumuzu söyleyebiliriz" ifadelerinde bulundu. Mandela'nın yaptığı hizmetlerden büyük övgüyle söz eden Dinkins, "Başkalarına hizmet etmenin dünyadaki yerimiz için ödediğimiz bir kira olduğu söylenir. Mandela bizden, bunu tamamıyla ödemiş olarak ayrıldı" dedi.

Oturum, diğer ülkelerin büyükelçilerinin Mandela'nın mirası hakkında yaptığı konuşmalarla devam etti. - NEW YORK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya BM'de Mandela Anısına Özel Oturum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement