BM'den Filistin İçin 571 Milyon Dolar Yardım Çağrısı - Son Dakika
Güncel

BM'den Filistin İçin 571 Milyon Dolar Yardım Çağrısı

Birleşmiş Milletlerin İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani Yardım Koordinatörlüğü, Batı Şeria ve Gazze'nin bu yılki acil insani ihtiyaçlarının karşılanması için 571 milyon dolar yardım çağrısı yaptı.

10.02.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletlerin İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani Yardım Koordinatörlüğü, Batı Şeria ve Gazze'nin bu yılki acil insani ihtiyaçlarının karşılanması için 571 milyon dolar yardım çağrısı yaptı.

BM'nin İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani Yardım Koordinatörü Robert Piper, Batı Şeria'da yer alan Ramallah kentinde düzenlediği basın toplantısında Filistin topraklarının işgal edildiği 1967 yılından bu yana birçok Filistinlinin zorluklara karşı savunmasız bırakıldığını ifade etti.

Piper, gergin ve zorlu geçen bu süreçte Filistinli ailelerin tahammül gücünün tükendiğini vurgulayarak, Batı Şeria ve Gazze'nin bu yılki acil ihtiyaçlarının karşılanması için 571 milyon dolar yardım çağrısında bulundu.

Çağrı kapsamında 1,6 milyon Filistinliye yardım eli uzatılmasının hedeflendiğini aktaran Piper, siyasi çözüm yoluyla Filistin meselesinin köklü sorunlarının nihayete erdirilmesini ve Filistin halkının haklarının korunmasını talep etti.

BM'nin 12 ajansı ve 79 insani yardım kuruluşu, Filistin toprakları için 206 proje sunmuştu. Bu yıl uygulamaya konulması planlanan projelerin maliyetinin ise 571 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM'den Filistin İçin 571 Milyon Dolar Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement