Kuzey Kore: "Nükleer Cephaneyi Arttıracağız" - Son Dakika
Güncel

Kuzey Kore: "Nükleer Cephaneyi Arttıracağız"

Kuzey Kore: "Nükleer Cephaneyi Arttıracağız"

Birleşmiş Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Rı Yong Ho, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, nükleer cephanelerini hem miktar hem de kalite olarak artıracaklarını söyledi.

24.09.2016 00:25  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİRLEŞMİŞ Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Rı Yong Ho, nükleer silahın kendileri için "meşru müdafaa" aracı olduğunu kaydederek, nükleer cephanelerini hem miktar hem de kalite olarak artıracaklarını söyledi.

Rı Yong Ho, BM Genel Kurulu'nda ülkesini temsilen yaptığı konuşmada, ABD ve Güney Kore askerlerinin ortak tatbikatları ve ABD'nin bölgedeki askeri varlığını provokasyon olarak nitelendirerek, bu eylemlerin ülkesini tehdit ettiğini savundu.

"ABD'nin nükleer tehditleri karşısında Kuzey Kore'nin nükleer silah elde etmekten başka seçeneği kalmamıştır." ifadelerini kullanan Rı Yong Ho, nükleer silah geliştirmelerinin meşru müdafaa önlemi olduğunu kaydetti.

Kısa zaman önce gerçekleştirdikleri nükleer başlık denemesinin ABD ve diğer ülkelerin askeri tehditleri ve uyguladıkları ekonomik ambargoya bir yanıt olduğunu öne süren Kuzey Koreli bakan, ülkesinin her türlü saldırıya karşı hazırlıklı ve kendisini savunmaya kararlı olduğunu belirtti.

Nükleer programlarını sürdüreceklerini kaydeden Rı Yong Ho, "Kuzey Kore, ABD ve diğer nükleer tehditler karşısında varlığını ve onurunu korumak için ulusal nükleer gücünü hem kalite hem de miktar olarak artırmak için gerekli önlemleri alacaktır." diye konuştu.

BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin son bir yıl içinde artan nükleer faaliyetleri nedeniyle duyduğu kaygıyı bir çok kez belirtmiş, bu yıl başında da Kuzey Kore'ye yönelik çok ağır yaptırımlar içeren bir karar tasarısı kabul etmişti.

Kuzey Kore'nin eylül başında nükleer silah denemesinin ardından ABD yeni bir BMGK karar tasarısı hazırlığına başladığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey Kore: 'Nükleer Cephaneyi Arttıracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement