BM Genel Sekreteri: Mülteci Kampı, Ölüm Kampına Dönüşüyor! - Son Dakika
Güncel

BM Genel Sekreteri: Mülteci Kampı, Ölüm Kampına Dönüşüyor!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Suriye'de, Şam yakınlarında Filistinli sığınmacıların kaldığı Yermuk Kampı'na yeni saldırılar olacağı haberleri aldıklarını ve kampın ölüm kampına dönüşmekte olduğunu söyledi.

10.04.2015 01:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Suriye'de, Şam yakınlarında Filistinli sığınmacıların kaldığı Yermuk Kampı'na yeni saldırılar olacağı haberleri aldıklarını ve kampın ölüm kampına dönüşmekte olduğunu söyledi. Ban Ki Moon, "Yermuk mülteci kampı Suriye'deki cehennemin en alt katmanı. İki yıl kuşatma altında yaşayan 18 bin Filistinli sığınmacı ve Suriyeli, şimdi de IŞİD ve öteki aşırılık yanlısı militanlar tarafından rehin alındı. Yermuk sığınmacı kampı, ölüm kampına benzemeye başladı" dedi. New York'taki BM Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ban Ki Moon, Suriye'de yaşanan krizin sözcüklerle anlatılamayacak boyutlara ulaştığını, kampta bulunan 3 bin 500 çocuğun ve öteki sivillerin canlı kalkan olarak kullanıldığını vurguladı. Kampta yaşanan durumun kişisel olarak kendisini de kızdırdığını belirten BM Genel Sekreteri, "Burada yaşananlar savaş suçu. Kafa kesmeler de içinde olmak üzere, insanlığa karşı işlenmiş suçlar. Zalimlik düzeyi sözcüklerle anlatılamaz. Ortaya çıkmak üzere olan bir katliamı izlemekle kalamayız. IŞİD ve öteki aşırılık yanlısı teröristlerle mücadelede etkisi olabilecek, ülkelere çağrı yapıyorum. Bu durdurulmalı, Yermuk'ta yaşananlar acımasız bir savaş suçu ve sorumlularından hesap sorulmalı" dedi.

Ban Ki Moon, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'de Husiler'e karşı sürdürmekte olduğu operasyon ile ilgili verdiği bir soruyu da, "Husiler ve müttefiklerinin zor kullanarak toprak ele geçirme girişimi, meşru hükümeti devirmeye çalışmaları BM Güvenlik Konseyi kararlarının açık ihlalidir" diye yanıtladı. Taraflara uluslararası hukuksal yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulunan Ban Ki Moon, "Tüm taraflardan sivilleri korumaları ve yaşamsal önem taşıyan insani yardımların tüm bölgelere ulaştırılmasına olanak sağlamalarını istiyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BM Genel Sekreteri: Mülteci Kampı, Ölüm Kampına Dönüşüyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement