BM Gibi Üniversite - Son Dakika
Güncel

BM Gibi Üniversite

Köklü eğitim geçmişiyle bugün 15 fakültede 38 bin öğrencisi bulunan Gaziantep Üniversitesi, Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Ortadoğu'ya kadar dünyanın dört bir yanından gelen öğrencileri yetiştiriyor GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun : "Kampüse çıktığınızda her renkten birçok milletten genç insanı bir arada.

19.07.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Köklü eğitim geçmişiyle bugün 15 fakültede 38 bin kişinin eğitim gördüğü Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Ortadoğu'ya kadar dünyanın dört bir yanından gelen öğrencileri yetiştiriyor.

GAÜN, öğrenci profiline bakıldığında adeta Birleşmiş Milletleri andırıyor. Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 80 ülkeden bin 600 öğrencinin eğitim gördüğü üniversitenin girişindeki meydanda öğrencilerin geldikleri ülkelerin bayrakları dalgalanıyor.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1973'te ODTÜ'ye bağlı kurulan GAÜN'ün bugün Türkiye'nin en köklü kampüs üniversitelerinden birisi olduğunu söyledi.

Coşkun, 15 fakültede 38 bin öğrencisiyle eğitim hayatına devam eden üniversitede öğrencilerin şehirle sağlanan güzel entegrasyon sayesinde rahat ettiğini belirterek, GAÜN"ün uluslararasılaşma anlamında Türkiye'de öne çıktığını bildirdi.

Yabancı ve Türk öğrenciler arasında güzel bir arkadaşlık ortamı oluştuğunu, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin burada kendilerini yabancı gibi hissetmediklerini anlatan Coşkun, şöyle konuştu:

"Biz daha Türkiye'de yabancı öğrenci algısı neredeyse yokken Gaziantep ve Türkiye'nin cazibe merkezi olması için yabancı öğrenci almaya başladık. Kısa sürede çok önemli aşamalar kaydettik ve şu an bin 600 yabancı öğrenciye ulaştık. Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 80 ülkeden gelen öğrencilerimiz var. Ortadoğu'dan Çin'e, Güney Kore'den Kuzey Amerika'ya kadar hemen dünyanın hemen her yerinden üniversitemizde öğrenci var. Kampüse çıktığınızda her renkten birçok milletten genç insanı bir arada görebiliyorsunuz. Bu da bizim uluslararasılaşma anlamında çok ciddi bir potansiyelimiz olduğunu gösteriyor."

-Öğrenciler de memnun

Elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisi Nijeryalı Fahkriyya Gomina, Gaziantep'ten ve üniversiteden memnun olduğunu, okulda iyi bir eğitim aldığını söyledi.

Gomina, okulu bitirdiğinde Türkiye'de iyi bir iş bulması halinde Gaziantep'te yaşamak istediğini ifade etti.

Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Endonezyalı Muhammad Rizky ise Gaziantep'e çok alıştığını, şehirde sıcakkanlı insanların bulunduğunu kaydederek, "Bence bu kent öğrencilere göre. Mesela fiyatlar bizim için uygun. Okulu bitirince burada çalışmayı da istiyorum. Ama şu an üçüncü sınıftayım, bakalım zaman ne gösterecek" dedi.

Türkiye'de okumayı planlayan yabancı öğrencilere seslenen Rizky, "Gaziantep Üniversitesi'nde çok fazla yabancı öğrenci var. O yüzden kendinizi yalnız hissetmiyorsunuz, hatta kendinizi yabancı hissetmiyorsunuz. Bu şehirde ve okulda rahatımız yerinde" diye konuştu.

Gıda Mühendisliği öğrencisi Nijeryalı Ali Mazam Ali de GAÜN'ün eğitim kalitesi açısından ileri düzeyde olduğunu, kent ve okul hayatının kendisini mutlu ettiğini vurguladı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Gibi Üniversite - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement