BM İklim Değişikliği Zirvesi - Son Dakika
Güncel

BM İklim Değişikliği Zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zirvenin "Ulusal Eylem ve Hedef Duyuruları" konulu oturumunda konuşacak ve "Eylem İçin Ekonomik Durum" temalı alt oturuma eşbaşkanlık yapacak.

19.09.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 69. Genel Kurulu marjında düzenlenecek İklim Değişikliği Zirvesinde, "Ulusal Eylem ve Hedef Duyuruları" konulu oturumda konuşacak ve "Eylem için Ekonomik Durum" temalı alt oturuma eşbaşkanlık yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurulu marjında 23 Eylül 2014 tarihinde New York'ta düzenlenecek olan İklim Değişikliği Zirvesine, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un özel davetlisi olarak iştirak edeceği bildirildi.

Günümüzde insanoğlunun karşı karşıya bulunduğu en önemli sınamalardan biri olan iklim değişikliğinin gerek ekolojik, gerek ekonomik açıdan olumsuz etkilerini de beraberinde getirdiğine işaret edilen açıklamada, bu etkilerin ortadan kaldırılabilmesi için uluslararası toplumun dayanışma ve işbirliği halinde sorunlara ivedilikle çözümler bulması gerektiği vurgulandı.

İklim değişikliği ile mücadelenin uluslararası ve ulusal ölçekte doğru politikaların belirlenmesi ve uygulanmasını zorunlu kıldığına işaret edilen açıklamada, bu çerçevede, 2020 sonrası iklim değişikliği rejimine ilişkin BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi altında sürdürülen müzakerelerin büyük önem arzettiği belirtildi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un ev sahipliğinde düzenlenecek Zirveye 123 devlet ve hükümet başkanının katılmasının teyit edildiği ifade edilen açıklamada, halen devam eden zorlu müzakere sürecine siyasi bir ivme kazandırılmasını amaçlayan zirvede, liderlerin ulusal ve uluslararası ölçekte atılacak adımlarla ilgili mesaj vermelerinin beklendiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Zirve'nin "Ulusal Eylem ve Hedef Duyuruları" konulu sabahki oturumunda hitap edeceği belirtilen açıklamada, Zirve'nin öğleden sonraki bölümünde ise, Etyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ile birlikte "Eylem için Ekonomik Durum" temalı alt oturuma eşbaşkanlık yapacağı bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM İklim Değişikliği Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement