BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü O'brien, Kuveyt'te - Son Dakika
Güncel

BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü O'brien, Kuveyt'te

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah Halid el-Hamed es-Sabah ile bir araya geldi.

31.08.2015 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah Halid el-Hamed es-Sabah ile bir araya geldi.

Kuveyt Haber Ajansı'nın (KUNA) haberine göre, Kuveyt'in ev sahipliği yapacağı üç ayda bir düzenlenen Suriye'ye destek veren donör ülkeler 5. toplantısına katılmak için Kuveyt'e gelen O'Brien, Sabah ile Suriye halkına yapılan yardımlar konusunu değerlendirdi.

Görüşmede Irak ve Yemen'deki insani durumun ve mülteciler ile göçmenlerin temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunun ele alındığı belirtildi.

Kuveyt, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Suriye halkına destek veren donör ülkelerin toplantılarına ev sahipliği yapmıştı. Katılımcı ülkeler ilk toplantıda 1,5 milyar, ikincisinde 2,4, üçüncüsünde ise 3,8 milyar dolar yardımda bulunma sözü vermişti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin istatistiklerine göre, Türkiye, Lübnan, Ürdün, Irak ve Mısır'da 3,9 milyon Suriyeli mülteci bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü O'brien, Kuveyt'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement