BM'nin Irak'taki İnsani Yardım Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

BM'nin Irak'taki İnsani Yardım Çalışmaları

BM Acil Durumlar Koordinatörü Amos, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü.

14.09.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'taki insani durumu yerinde görmek için incelemelerde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Amos, Duhok ve Erbil'deki kamplarda kalan sığınmacılarla ilgili izlenimlerini Barzani'yle paylaştı. Okul ve alt yapı eksikliğini, kampların en ciddi sorunları olarak tespit ettiklerini dile getiren Amos, bu konudaki çözüm önerilerini Barzani'yle istişare etti.

Amos, sığınmacılara daha insani şartların oluşturulması için "BM, Kürdistan bölgesel hükümeti, merkezi Irak hükümeti ve uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini" dile getirdi.

Barzani de çatışmaların başından beri tüm Iraklı sığınmacılara kapılarını açtıklarını ve gereken yardımı sağladıklarını ifade etti. Kürt bölgesindeki sığınmacı sayısının yüksekliğine dikkati çeken Barzani, daha fazla yardım için merkezi Bağdat hükümetinin ve dost ülkelerin desteğine ihtiyaçları olduğunu hatırlattı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM'nin Irak'taki İnsani Yardım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement