BM'nin Son İnsani Yardım Tır'ları da Suriye'ye Geçti - Son Dakika
Güncel

BM'nin Son İnsani Yardım Tır'ları da Suriye'ye Geçti

Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'ye gönderdiği insani yardımları taşıyan 13 TIR'ın da bugün itibariyle Mardin'in Nusaybin İlçesi Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçmesiyle BM'nin insani yardım taşıyan bütün TIR'ları Suriye'ye geçmiş oldu.

25.03.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'ye gönderdiği insani yardımları taşıyan 13 TIR'ın da bugün itibariyle Mardin'in Nusaybin İlçesi Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçmesiyle BM'nin insani yardım taşıyan bütün TIR'ları Suriye'ye geçmiş oldu.

BM'nin Suriye'ye gönderdiği ve 20 Mart'tan beri Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sınır kapısından gruplar halinde Suriye'ye geçen insani yardımların bulunduğu 78 TIR'dan geriye kalan 13 TIR bugün Nusyabin'den Suriye'nin Kamışlı kentine geçti. Böylelikle 5 gündür insani yardım taşıyan 78 TIR'ın tamamı Suriye'ye geçmiş oldu.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Bölge Sözcüsü Iyad H. Nasr sınırda yaptığı açıklamada, 78 TIR'ın içinde Yatak, Hijyen kiti, ilaç ve tıbbi malzemeler, temel insani yardımlar olduğunu söyledi.

Nusaybin-Kamışlı sınır kapısında herkesin insani yardım sevkiyatına yardım ettiğini söyleyen Nasr, "Birleşmiş Milletler, bu acımasız çatışmanın başlangıcından bu güne kadar geçen 3 yılda, ilk defa Türkiye üzerinden Suriye'ye bu yardımlar ulaştırılmıştır. Çatışmanın tüm taraflarına ve tüm komşu ülkelere dahil olmak üzere Birleşmiş Miletler kuruluşların insani yardım çabalarını kolaylaştırmaları noktasında çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

BM heyeti Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can'ı da ziyaret ederek, yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BM'nin Son İnsani Yardım Tır'ları da Suriye'ye Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon
    11:22 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı
    11:20 Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş eden 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Şüpheliler, bir kavganın ardından kahvehaneyi tehdit etmiş ve aynı gün maskeli olarak silahla saldırı düzenlemişlerdi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda zanlılar yakalanmış ve adliyeye sevk edilmişlerdir.

  • Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı
    11:20 Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı

    İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde belediye başkanı seçilen Mehmet Türkmen, mazbatasını alarak göreve başladı.

  • Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü
    11:18 Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü

    Eskişehir'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarpan, daha sonra ise takla atan otomobil hurdaya dönerken, sürücü yaralandı. Kaza, bugün sabah 04.30 sularında Odunpazarı İlçesi Prof. Dr. Nabi Avcı Bulvarı üzerinde meydana geldi. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kopenhag'da Tarihi Borsa Binası Alevlere Teslim Oldu
    11:16 Kopenhag'da Tarihi Borsa Binası Alevlere Teslim Oldu

    Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu. Alevlerin sardığı binanın simge kulesi yıkıldı.

  • İstanbul'daki ünlü AVM'de intihar! Ekipler olay yerine sevk edildi
    11:15 İstanbul'daki ünlü AVM'de intihar! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İstanbul Şişli'de bulunan Cevahir AVM'de bir kişi intihar etti. Sosyal medyaya düşen görüntülerde şahsın yerde hareketsiz bir şekilde yattığı görüldü. Güvenlik görevlilerin ihbarı sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.


Advertisement