BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura Esed Rejimini Kınadı - Son Dakika
Güncel

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura Esed Rejimini Kınadı

BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Mistura, sivillerin korunmasının hükümetlerin sorumluluğunda olduğunu hatırlatarak, Esed rejiminin varil bombalı saldırılarını kınadı.

17.06.2015 23:56  Güncelleme: 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİRLEŞMİŞ BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, sivillerin korunmasının hükümetlerin sorumluluğunda olduğunu hatırlatarak, Esed rejiminin varil bombalı saldırılarını kınadı.

Mistura, Cenevre'deki Suriye müzakereleri kapsamında Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği üç günlük ziyareti tamamladı. Ziyarete ilişkin BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, Mistura, Beşşar Esed ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile bir araya geldi.

Bu görüşmelerde sivillerin korunmasına vurgu yapan Mistura, varil bombası kullanımının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Her ne koşulda olursa olsun sivillerin korunması hükümetlerin sorumluluğundadır" dedi.

Mistura, rejim güçlerinin salı gecesi Duma'ya ağır silahlarla saldırmasını şiddetli biçimde kınayarak, "Hiçbir gerekçe hükümetin, sivillerin yaşadığı bölgelere hedef ayrımı yapmadan saldırmasını ve toplu cezalandırma yöntemine gitmesini meşrulaştıramaz" ifadelerini kullandı.

Suriyeli muhaliflerin sivillere yönelik saldırılarını da kınayan Mistura, görüşmelerinde, Suriye halkının temel ihtiyaçlar konusunda yaşadığı sorunları da dile getirerek, özellikle ramazan ayında BM insani yardım görevlilerinin daha fazla noktaya ulaşmasına izin verilmesini istedi.

Staffan de Mistura, Cenevre Bildirisi'nin hayata geçirilmesi için başlattığı danışma toplantılarını bir süredir sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura Esed Rejimini Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement