BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura Açıklaması - Son Dakika
Güncel

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura Açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Son haftalarda bir eğilim görüyoruz; kuşatma altındaki bölgeler, ya insani yardım ulaştırılmadan önce ya da ulaştırıldıktan sonra bombalanıyor.

21.06.2016 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Son haftalarda bir eğilim görüyoruz; kuşatma altındaki bölgeler, ya insani yardım ulaştırılmadan önce ya da ulaştırıldıktan sonra bombalanıyor." dedi.

BM Genel Kurulu'nu telekonferans yoluyla bilgilendiren de Mistura, Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere insani yardım ulaştırılmasında ilerleme kaydedildiğini, ancak henüz arzu edilen seviyeye gelinemediğini ifade etti.

Kuşatma altındaki 16 bölgeye insani yardım ulaştırıldığını belirten de Mistura, "Son haftalarda bir eğilim görüyoruz; kuşatma altındaki bölgeler, ya insani yardım ulaştırılmadan önce ya da ulaştırıldıktan sonra bombalanıyor." dedi.

Rusya ve Kahire'de teknik görüşmelerin yapıldığını ve bir sonraki görüşmenin Riyad'da olacağını bildiren de Mistura, "Suriye görüşmeleri çatışmalar artarken ve siviller açlıktan ölürken devam edemez." diye konuştu.

De Mistura, Suriye'deki krize askeri çözümün ise söz konusu dahi olamayacağı ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement