BMGK'ya Libya'da Derinleşen Sivil Savaş Uyarısı - Son Dakika
Güncel

BMGK'ya Libya'da Derinleşen Sivil Savaş Uyarısı

BMGK\'ya Libya\'da Derinleşen Sivil Savaş Uyarısı

Libya'nın BM Daimi Temsilcisi, Libya ile ilgili yeni bir karar tasarısının kabul edildiği BMGK toplantısında, ülkesinin sivil savaşa sürükleneceği uyarısında bulundu.

27.08.2014 23:29  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'yla ilgili yeni bir karar tasarısının kabul edildiği bugünkü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında, Libya'daki çatışmalara dikkati çekilerek, "ülkenin sivil savaşa sürükleneceği" uyarısında bulunuldu.

Libya'daki son gelişmelerin ele alındığı BMGK toplantısında konuşma yapan Libya'nın BM Daimi Temsilcisi İbrahim Dabbaşi, 13 Temmuz'dan bu yana Libya'daki durumun oldukça karışık olduğunu belirtti.

Gelişmelerin gittikçe daha da karmaşık hale gediğini belirten Dabbaşi, "Şayet çok dikkatli ve eylemlerimizde akıllıca bir tutum içinde olmazsak içinde bulunulan durum, tam teşekküllü bir sivil savaşa doğru gidiyor" ifadesini kullandı.

Görevi 1 Eylül'de İspanyol diplomat Bernardino Leon'a devredecek BM'nin Libya'daki Destek Misyonu'nun (UNSMIL) Başkanı Tarık Mıtri de Libya'daki durumdan endişe duyduğunu dile getirdi.

Konuşmasında, çatışmanın yükünü Libya halkının çektiğini belirten Mıtri, 100 binden fazla kişinin yerlerinden olduğunu ve 150 bin kişinin de yurt dışına iltica etme arayışında olduğunu kaydetti. Mıtri, "Libya'da yaşam koşullarında genel bir bozulma var. Gıda, yakıt, su ve elektrik sıkıntısı var. Yabancı sağlık personelinin ayrılması ve tıbbi malzemelerin yetersizliği sivillerin acılarını daha kritik duruma getirmiştir" dedi. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BMGK'ya Libya'da Derinleşen Sivil Savaş Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • hakan sapan: libya halki korkak bir halk hic kimse olaylarin durmasi icin birsey yapmiyor herkes kaos ortami olsun diye dua ediyor . libyalilar ulkede ki yabancilari soyup hakaret ediyorlar arabalarini ellerinden aliyorlar . ulkede hashas esrar girla esrari ceken sirketlere saldiriyor . sonrada camiye gidip namaz kiliyorlar 4 0 Yanıtla
  • mustafa aslan: libya halkına fazla ozgurluk verdigin zaman kendisini libyanın sahibi zannediyo kanun kural tanımıyo sanki kendisi yonetiyo ulkeyi bu insanların kafası calısmıyo dogrusu 0 0 Yanıtla

Advertisement