Böcek" Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Böcek" Davasında Karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin davada, sanıklardan Sedat Zavar ve İlker Usta'ya "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal"den 7 yıl altışar ay hapis cezası verildi.

26.06.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin davada, sanıklardan Sedat Zavar ve İlker Usta'ya "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal"den 7 yıl altışar ay hapis cezası verildi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Usta ve Zavar, başka suçtan tutuklu sanık eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları, "müşteki" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan ile "müşteki" Başbakanlık avukatı Sami Arslan Aşkın katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Usta ve Zavar'ı "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek"ten altışar yıl, "haberleşmenin gizliliğini ihlal"den de 1 yıl altışar ay olmak üzere 7 yıl altışar ay hapis cezasına çarptırdı.

Ayrıca, sanıklardan eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel ile suç tarihinde Erdoğan'ın yakın koruma müdürlüğünü yapan Zeki Bulut ve eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Palaz, Hurşit Gölbaşı, Ahmet Türer, Harun Yavuz, Seyit Saydam ve İbrahim Sarı'nın beraatine, Ali Özdoğan ve Enes Çiğci ile hakkında yakalama kararı bulunan Serhat Demir'in dosyasının ayrılmasına karar verildi.

İddianame

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında resmi konutunun 24 Kasım-29 Aralık 2011'de, Keçiören'de bulunan ikametgahındaki çalışma ofisinin ise 25 Kasım-29 Aralık 2011'de dinlendiği ifade ediliyordu.

Dinleme cihazlarının, 2011'de Başbakanlığın onayı ile MİT ekibinin Erdoğan'ın Keçiören'deki ikametgahı, AK Parti Genel Merkezi, Başbakanlık Merkez Bina ve Başbakanlık Resmi Konut'taki çalışma ofislerinde, gizli dinleme ve gözetleme sistemlerine karşı teknik arama çalışmaları sırasında, çoklu prizler içine yerleştirilmiş halde bulunduğu kaydedilen iddianamede, sanıklardan Ali Özdoğan, Sedat Zavar, Serhat Demir, Ahmet Türer, Enes Çiğci ve İlker Usta'nın, "Başbakan'ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatının gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek" suçlarından yirmi birer yıldan 36 yıl altışar aya kadar mahkumiyeti isteniyordu.

Sanıklar Harun Yavuz, İbrahim Sarı, Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut ve Hasan Palaz'ın ise aynı suçların işlenmesine yardım ettikleri öne sürülüyordu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement