Bodrum'a Res Yapacak Şirketin Müdüründen Eleştirilere Tepki - Son Dakika
Güncel

Bodrum'a Res Yapacak Şirketin Müdüründen Eleştirilere Tepki

Bodrum\'a Res Yapacak Şirketin Müdüründen Eleştirilere Tepki

Bodrum'a RES yapılmak istenmesine yönelik eleştirilere, türbinleri yapacak şirketin Genel Müdürü Bertan Korkmaz yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi.

23.04.2015 16:57  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nin Yalıkavak ve Akyarlar mahalleleri arasına iki rüzgar enerjisi santrali (RES) yapılmak istenmesine yönelik eleştirilere, türbinleri yapacak şirketin Genel Müdürü Bertan Korkmaz yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi.

Rüzgar Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürü Bertan Korkmaz yaptığı yazılı açıklamayla, şirketlerince kurularak 49 yıl işletilecek, 11.2 megavat gücünde, yılda 48 milyon kWh elektrik üretmesi beklenen 13 rüzgar türbininin yer alacağı, Yalıkavak Mahallesi'ndeki Geriş Rüzgar Enerjisi Santrali Projesi ile Akyarlar Mahallesi'nde yapılması planlanan Akyar Rüzgar Enerji Santrali Projesi'ne tarihi ve doğal dokuya zarar vereceği gerekçesiyle karşı olanlara yanıt verdi.

Ülkenin enerjide dışa bağımlı olduğu bu nedenle yerli ve temiz enerjiye yatırım yapmanın Bodrumluları gururlandıracağını vurgulayan Genel Müdürü Korkmaz, "Dava süreçlerinin bitmesini bile beklemiyorlar?' gibi bir takım kelime oyunlarıyla projenin yasaya aykırı ilerlediği görüntüsü vermeye çalışmak, kötü niyetin bir göstergesidir. Proje için gerekli tüm yasal işlemler tamamlanmış, izin ve ruhsatlar alınmıştır. 38 ayrı kurumdan 70 ayrı uygundur raporu alınmıştır. Proje çerçevesinde yapılan işlemlerle ilgili hiçbir yürütmeyi durdurma kararı veya engelleyici hukuki karar yoktur. Dava açılmasının değil mahkemelerin verdiği kararların bağlayıcı olduğunu bilmek için hukukçu veya avukat olmaya gerek var mı? Her konuda herkes dava açabilir ama bağlayıcı olan mahkeme kararıdır. Bu gerçeği bilmelerine rağmen 'Bekleyin, tüm davalar bitsin?' gibi hukuk mantığında hiçbir yeri olmayan açıklamalarla kamuoyunu yanıltmaya çalışmanın nedeni sorgulanmalıdır? Kullanacağımız alan sadece 318 dönümdür. Proje inşa çalışmalarında çevreye gerekli duyarlılığı göstereceğimize dair açık ifadelerimize karşı 'Manisa Yırca gibi, zeytinler kesildikten sonra verilecek yargı kararının hiçbir faydası olmayacak?' gibi ilgisiz yerlerden örneklerle akıl oyunları yapmaya çalışmak bir yarar getirmeyecektir. Çünkü tüm Bodrum halkı, proje sahası içinde ormanlık veya zeytinlik bulunmadığını, alanın önemli bir kısmının taşlık-kayalık olduğunu bilmektedir" dedi.

Genel Müdürü Bertan Korkmaz imzalı açıklama şu şekilde son buldu:

"Yaptığımız görüşmelerde Bodrum halkının kafa bulandırmaya çalışan bu açıklamalara itibar etmediğini görmekten mutluyuz. Ancak bu kişilerin açıklamalarından etkilenerek projemize kuşku ile yaklaşan iyi niyetli Bodrumluları tenzih ediyor ama yine de birkaç hususu bilmelerini istiyoruz. Projeye itiraz edenlerin gizleyemedikleri konu, proje alanının yakınına inşa edilmek istenen villalar ile bölgeye yapılacağını söyledikleri çiftlik ve tatil evleri, butik oteller, tatil villaları gibi yapılaşmalardır. Toplam 10 dönüm alan kaplayacak rüzgar türbinlerimizle toplam 7 kilometrelik toprak yolun, bölgedeki doğal hayata ve SİT alanlarına büyük zararlar vereceğini iddia edenler; bu tatil köyleri, villaları ve bunlar için yapılacak asfalt yollarla doğayı nasıl koruyacaklarını da açıklamak durumundadır. İddialar arasında bizi en çok üzenlerden birisi de bölge sakinlerini ve kimi köylüleri kandırmaya çalıştığımız suçlamasıdır. Bu arada açıklama yapan kimi grupların siyasi mücadelelerine bizleri alet etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Siyasi rakiplerini bizim üzerimizden eleştirmeleri kabul edilemez" - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'a Res Yapacak Şirketin Müdüründen Eleştirilere Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement