Bodrum - Ak Partili Gençler Aylan Bebeği Andı - Son Dakika
Güncel

Bodrum - Ak Partili Gençler Aylan Bebeği Andı

Bodrum - Ak Partili Gençler Aylan Bebeği Andı

Ak Partili gençler Aylan bebeği andıAK Parti Gençlik Kolları üyeleri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, umuda yolculukta yaşamını yitiren Aylan bebeği, cansız bedeninin bulunduğu sahilde andı.

09.12.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Partili gençler Aylan bebeği andı

AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, umuda yolculukta yaşamını yitiren Aylan bebeği, cansız bedeninin bulunduğu sahilde andı.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Mesut Özdemir, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü öncesinde AK Partili gençlerle birlikte, Eylül 2015'de cansız bedeni Akyarlar Mahallesi Ali Hoca Burnu Mevkii'nde kıyaya vuran Suriyeli Aylan Kurdi bebeği andı. MKYK Üyesi Mesut Özdemir, AK Parti Muğla İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Fatih Kızılkaya, Bodrum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Musa Orman'ın da eşlik ettiği Muğla ve ilçelerinden gelen gençlik kolları üyeleri, 9 faklı dilde "Ben Aylan'ım", Türkçe ve İngilizce olarak "Burası insanlığın karaya vurduğu yerdir" yazılı pankartlar taşıdı. Grup basın açıklaması sırasında, "Hepimiz Aylan'ız, dünyaya karşıyız", "Dünya uyuma insanlığa sahip çık" sloganları attı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 68. yıldönümünü buruk bir şekilde kutlayacaklarını anlatan Özdemir, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm dünya insanlarının doğuştan ve eşit biçimde sahip olduğu hakları belgelemesi ve bütün dünyanın kabulüne sunması bakımından insanlık tarihi açısından oldukça önemli bir belgedir. Dünya ölçeğinde yaşanan her olayda ve her geçen yılda insan haklarının önemi ve korunmasının uluslararası ortamda tüm devletlerce sağlanmasının zarureti daha fazla hissedilmektedir. Son 30 yılda katliamların, işkencelerin hiçbir azalma belirtisi göstermeden devam ettiği mazlum coğrafyalar, bütün insanlığın gözü önünde bir kan deryasına dönüşmekte ve yaralar gün geçtikçe sarılamaz hale gelmektedir. Bütün dünyanın gözleri önünde devletler eliyle işlenen bu cinayetlere uluslararası toplum kuruluşları kınamaktan öte tavır geliştirmemekte ve aktörler savaşı sonlandıracak adımlara zorlanmamaktadır. Dikta rejimleri, müttefiklerini ve bu zülme yeterli ses çıkarmayan uluslararası kuruluşları en sert şekilde kınıyoruz! Çözümsüzlüğün pençesine mahkum edilen mazlumların yanında olduğumuzu ifade ediyor, kan ve gözyaşının son bulması için, ulusal ve uluslararası sivil toplum inisiyatiflerini bu zulüm karşısında tek yürek olmaya davet ediyoruz" dedi.

Ortadoğu'da yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Mesut Özdemir, her gün sivil insanların katledildiğini belirterek, "İçinde bulunduğumuz olağanüstü dönemde mücadelemiz, insan hakları ve evrensel hukuk ilkelerinin uygulanması için dünyada ve ülkemizde tüm gücümüz ile devam edecektir. Bizler AK gençlik olarak mazlumun her zaman yanında duracağımıza, zalimle hep savaşacağımıza yılmadan, bıkmadan son nefesimize kadar tüm dünyanın barış ve adaletle yaşamasını sağlayacak medeniyetimizin ihyası ve inşası için çalışacağımıza yemin ederiz! Dünyanın ve özellikle batının ikiyüzlü insan hakları uygulamalarına karşı bizler Aylan bebeği asla unutmayacağımızı haykırıyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından, Aylan bebeğin cansız bebenin bulunduğu noktaya, gençler çiçek bıraktı. Daha sonra dua eden grup sahilden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum - Ak Partili Gençler Aylan Bebeği Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor
    10:34 İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın, ilçenin birçok noktasından görülen yoğun dumanla birlikte etkisini sürdürüyor.

  • Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı
    10:34 Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan bir dergi binasına girerek tartıştığı iki kadını bıçaklayan Betül A., tutuklandı. Şüphelinin daha önce de mala zarar verme ve yaralama suçlarından kaydı bulunuyor. Yaralanan kadınlar ise hastaneden taburcu edildi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Adana'da Hamile Kadın Elektrikli Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybetti
    10:33 Adana'da Hamile Kadın Elektrikli Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

    Adana'nın Yüreğir ilçesinde 9 aylık hamile bir kadın, elektrikli bisikletten düşerek yolcu otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili gözaltına alınan otobüs şoförü tutuklandı. Bebeği ise hastanede gözlem altında tutuluyor.

  • Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Naldöken Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşla buluştu
    10:31 Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Naldöken Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşla buluştu

    Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Naldöken Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

  • CHP Gençlik Buluşması'nda Özgür Özel'den gençlere ve bilime vurgu
    10:31 CHP Gençlik Buluşması'nda Özgür Özel'den gençlere ve bilime vurgu

    Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu'nun düzenlediği Gençlik Buluşması'na katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda Özel, CHP'nin seçimlerdeki başarısının kaynağının gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti.


Advertisement