Bodrum Alev Alev - Son Dakika
Güncel

Bodrum Alev Alev

Bodrum Alev Alev

Bodrum'da piknikçilerin neden olduğu belirtilen yangın, yakındaki tarım arazisi ve zeytinliklere de sıçradı.

10.07.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da piknikçilerin neden olduğu belirtilen yangın, yakındaki tarım arazisi ve zeytinliklere de sıçradı. İlk belirlemelere göre 15 hektarlık alanda etkili olan ve rüzgar nedeniyle kontrol atına alınmakta zorluk çekilen yangına havadan ve karadarn müdahalenin sürdüğü bildirildi.

Bodrum'un Dereköy Mahallesi Kavakderesi Piknik Alanı'nda bugün saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Piknikçilerin tam olarak söndürmeden bıraktığı ateşin kuru otları tutuşturmasıyla çıktığı belirlenen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler, Dereköy ile İslamhaneleri mahallelerindeki tarım arazilerine de sıçradı. Alevlerin bağ evi ve çiftliklerin yakının kadar gemesi yürekleri ağza getirdi. Alevlere iki söndürme uçağı, iki helikopter, 8 arazöz, 60 orman işçisi, 14 itfaiye aracı ile çevredeki oteller ve inşaatlara ait su tankerleri ve söndürme araçları müdahale etti. 15 hektarlık alanda etkili olan yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

KOCADON: ZEYTİNLİKLER YANDI

Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, bölgedeki şiddetli olan rüzgar nedeniyle alevlerin hızla yayıldığını belirtip, "Yerleşim yerlerine yaklaştırmamaka için yoğun çaba gösteriliyor. En büyük üzüntümüz, alevlerin sıçradığı zeytinlik alanlarımızın yanması" dedi.

'CENNET OLAN BU YERİ KÜLE ÇEVİRDİLER'

Evi alevlerden son anda kurtarılan, 'Ümit Teyze' olarak tanınan ABD'li tarihçi 68 yaşındaki Holp Holtzman, "Kavakderesi'nde yaklaşık 33 yıldır yaşıyorum. Burası, asıl vatanım oldu. Kuşları, ağaçları, dereleriyle bir cennet olan bu yeri, küle çevirdiler. Evimin kurtulduğuna sevinemiyorum" dedi. Yangının piknikçilerden çıktığını belirten 34 yaşındaki Ahmet Duvar  ise "Burası piknik alanı. Ateş yakıp mangal yapanlar, küllerini tam söndürmeden ayrılmışlar. Rüzgar fazla olunca da yangın çıkmış. Bu kadar büyük bir sorumsuzluk olamaz" diye konuştu.

Halen devam eden yangın Bodrum şehir merkezi ile Ortakent- Yahşi, Konacık, Bitez mahallelerini saatlerce dumanlar altında bıraktı.

- Bodrummuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Alev Alev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement