Bodrum Antik Tiyatro'da Anadolu Ateşi Coşkusu - Son Dakika
Kültür Sanat

Bodrum Antik Tiyatro'da Anadolu Ateşi Coşkusu

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Erdoğan: "Burada 3 bin yıl sonra sahne alan ilk grubuz. O yüzden burayı çok önemsiyoruz" "Doğunun Kapıları isimli yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz"

25.08.2013 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Erdoğan'ın genel sanat yönetmenliği yaptığı Anadolu Ateşi, Bodrum Antik Tiyatro'da sahne aldı.

Anadolu topraklarının zenginliğinden derlenen koreografiyi, etnik ve modern dans kurgusuyla sahneye taşıyan dansçılar, sanatseverlerin beğenisi topladı.

Gösteri öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Anadolu Ateşi'nin kurucusu ve genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan, yaklaşık 8 yıl önce restore edilen Antik Tiyatro'nun ilk açılışında da gösteri yaptıklarını hatırlattı.

Erdoğan, "Yani burada 3 bin yıl sonra sahne alan ilk grubuz. O yüzden burayı çok önemsiyoruz. Türkiye'deki bütün antik mekanlara saygımız sonsuz, hepsinde sahne almak bizim için çok önemli bir ayrıcalık" dedi.

Bugüne kadar 4 bin 500'ün üzerinde gösteri yaptıklarını, yapmaya da devam ettiklerini ifade eden Erdoğan, toplam 250 dansçı, 80 de çocuk dansçılarının bulunduğunu söyledi.

"Doğunun Kapıları" isimli yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını da açıklayan Mustafa Erdoğan, söz konusu projenin 2014 yılı içinde dünya sahnelerinde gösterilmeye başlayacağını bildirdi. Erdoğan, "Çin'den Meksika'ya, Sibirya'dan Katar'a kadar birçok ülkede herkes Anadolu Ateşi'nden bahsediyor, bu Türkiye kültürünün büyük başarısıdır" diye konuştu.

Anadolu Ateşi'nin gösterisini, tarihi mekanı dolduran yerli ve yabancı yaklaşık 3 bin kişi izledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bodrum Antik Tiyatro'da Anadolu Ateşi Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement