Bodrum Belediyesi Haziran Ayı Basın Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Bodrum Belediyesi Haziran Ayı Basın Toplantısı

Bodrum Belediyesi Haziran Ayı Basın Toplantısı

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, düzenlenen olağan basın toplantısında Bodrum Belediyesinin faaliyetleri hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

25.06.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, düzenlenen olağan basın toplantısında Bodrum Belediyesinin faaliyetleri hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında Uslu'ya, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Orman ve İsmail Altındağ eşlik etti.

Toplantıda şeffaf belediyeciliğin önemine değinen Uslu, "Göreve geldiği ilk gün Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon'un sözünü verdiği gibi şeffaf bir belediyeciliğin gereği olarak sizleri bilgilendirmeye ve yaptığımız çalışmaları anlatmaya devam edeceğiz." dedi.

Genel seçimlerin Muğla'ya ve Bodrum'a yansımalarıyla ilgili bilgiler de veren Taner Uslu seçimde meclise giren tüm partileri ve seçilen milletvekillerini kutladı.

"VİCDANİ VE İNSANİ SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ"

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu sözlerine son günlerde büyük yankı uyandıran mültecilerle ilgili açıklamalar yaparak devam etti. Uslu, şunları söyledi: "Güney ve güneydoğu sınırımızın ötesinde yaşanan insanlık dramları sebebiyle son günlerde Bodrum da maalesef mülteci akınından nasibini aldı. Özellikle Suriye'den gelen mülteciler turizm merkezlerinde kontrolsüz bir şekilde konakladılar. Bir turizm kenti olarak Belediyemiz, başta Valilik ve Kaymakamlığımız olmak üzere tüm kamu kurumlarıyla ve Sivil toplum Kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışarak bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için gerekli önlemleri almıştır. Vicdani ve insani sorumluluğumuzun farkında olmakla beraber Bodrum Belediyesi olarak halkımızın huzurunu korumak, ekonomik ve sosyal yaşamın kalitesini ve sürekliliğini sağlamak önceliğimizdir."

Turizm sezonu öncesinde Bodrum Belediyesi birimlerinin, yetki ve sorumluluk alanlarına giren konularda, Bodrum yarımadasını sezona hazırlamak için büyük gayretle çalışmalarına devam ettiğini belirten Uslu; "Bilindiği gibi Büyükşehir yasasıyla beraber yarımadamızda belediyecilik hizmetleriyle ilgili belirli alanlarda yetki ve sorumluluklar Büyükşehir Belediyemizle paylaştırılmıştır. Büyükşehir Belediyesi birimleriyle belediyemiz birimleri koordinasyon ve işbirliği içerisinde Bodrum'u sezona hazırlamak için var gücüyle çalışmaktadır. Bu amaçla Bodrum Belediyesi olarak Bitez sahil düzenlemesinin ilk etabını tamamladık. Mumcular meydan düzenlemesini de çok yakında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Zabıta birimlerimiz tüm yarımadada denetim faaliyetlerini hızla sürdürmektedir. Yüzlerce işyerini denetleyerek halkımızın kaliteli hizmet almasını sağlamak için büyük çaba gösteriyoruz. İkinci etap temizlik ihalesinin de tamamlanmasıyla özellikle Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak gibi mahallelerimizin çöp toplama konusundaki aksaklıklarını da gidermiş bulunmaktayız. Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon'un gayreti ve Büyükşehir Belediyemizin anlayışıyla, özellikle İslamhaneleri ve Akyarlar gibi mahallelerimizin vidanjör sorununu da çözmüş bulunmaktayız. Temennimiz tüm bölgelerin arıtma tesisi sorununun çözüme kavuşturularak Bodrum'a yaraşır bir sistemin kurulmasıdır. Her yıl Ramazan ayında geleneksel hale getirdiğimiz gibi, ekiplerimiz tarafından tüm camilerimizin bakımı ve temizliği yapılmakta ayrıca ramazan yardımlarımızı da ihtiyacı olan ailelere ulaştırmaya başlamış durumdayız" dedi.

"TEMENNİMİZ EN KISA SÜREDE PLANLARIN ONAYLANMASI"

Büyükşehir meclisine sunulan ve meclis tarafından imar komisyonuna havale edilen imar planıyla ilgili temennilerde bulunan Uslu, "Bilindiği gibi Muğla ili 1/25.000 ölçekli imar planı Haziran ayı büyükşehir meclisine sunuldu ve meclis tarafından imar komisyonuna havale edildi. Bodrum ilçemizi de içine alan bu planlar turizm bölgesi ile sit ilan edilmiş bölgeleri içermemektedir. Temennimiz en kısa sürede bu planların onaylanarak uygulamaya geçirilmesidir." dedi.

"EN ÖNEMLİ PROJELERİMİZDEN BİRİ OTOGARIN ŞEHİR DIŞINA TAŞINMASINI SAĞLAMAK"

Bodrum Otogarının işletmesinin Muğla Büyükşehir Belediyesine verilmesiyle ilgili bilgiler de veren Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu; "Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir yasası gereği olarak Bodrum Otogarının işletmesini Muğla Büyükşehir Belediyemize devrettik. En önemli projelerimizden olan otogarın şehir dışına taşınmasını sağlamak için Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışarak bu hedefimizi gerçekleştireceğimizi ifade etmek isterim" dedi.

"BORÇLARIN AZALTILMASI YÖNÜNDE ÖNEMLİ YOL ALDIK"

Bodrum Belediyesinin mali durumuyla ilgili açıklamalar yapan Uslu, "Belediyemizin mali alt yapısını da güçlendirmek için önemli çaba sarf ediyoruz. 11 belediyenin birleşmesiyle kapanan belediyelerin borç yükünü de üstlendik. Geçtiğimiz bir yılı aşkın sürede ise bu borçların azaltılması yönünde önemli yol aldık. Almaya da devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Basın toplantısının sonunda soruları da yanıt vermek istediğini belirten Uslu'ya basın mensupları; otogarla ilgili detaylı bilgi verilmesini istediklerini belirtti. Sırayla, sorulan tüm soruları yanıtlayan Taner Uslu, şunları söyledi: "Otogarın bulunduğu alan farklı parsellerden oluşmaktadır. Yazıhanelerin bulunduğu bölüm de farklı bir parseldir ve Bodrum Belediyesine aittir. Dolayısıyla oradaki oto park, pazar yeri, alışveriş merkezinin bulunduğu dükkanların olduğu alan Bodrum Belediyesine aittir. Ön taraftaki otobüslerin durduğu alan ve meydandaki dükkanlar da yasayla ve mahkemeden alınmış olan kararla, işletme olarak Muğla Büyükşehir Belediyesine devredildi."

"İMKANLARIMIZ DOĞRULTUSUNDA HER BÖLGEYE HİZMET GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Son olarak Fen İşleri Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgilendirmeler yapan Taner Uslu; "Fen İşlerimiz günde 500 ton asfalt döküyor. Her ne kadar bu yollarla ilgili şikayet alsak da vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. İki tane şantiyemiz ile günde 500 tonluk asfalt çıkarıyoruz. Statik kaplama ihalelerimiz bitti ve çalışmalar devam ediyor. Aydem ve Telekom'un çalışmaları nedeniyle gecikmeler yaşadık. Yarımada genelinde 1 milyon 300 bin metrekare statik kaplamaya ihtiyacımız var. Bunun yaklaşık 500 bin metre karesinin ihalesini yaptık ve çalışmalarımız sürüyor. Parke döşeme işi ihalesi yapıldı ve bununla ilgili çalışmalara başlandı. Eksiği olan Ortakent Pazar Yerini tamamladık ve faaliyete geçirdik. Yoğun şikayet aldığımız Gündoğan Pazar Yerinin eksikliği vardı, imar planlaması yapıldığında o bölgede halkın kullanımına yakın bir yerde pazar yeri yoktu. Belediyemize ait bir yerin düzenlemesini yaptık. Oradaki sıkıntılardan biri de düğün yeri sıkıntısıydı onu da böylece çözmüş olduk, düzenlediğimiz yerde düğünler de yapılabilecek. Bitez Pazar Yeri tam bir kargaşaya dönüşmüştü, yasal sürecin sonuna geldik diyebiliriz, ihale iptali oldu, prosedürü bekliyoruz. Bitez'le ilgili Fen İşleri Müdürlüğümüz durum tespitlerini yapıyor. Turgutreis Bahçelievler Mevkiinden Kadıkalesi sahiline kadar olan yerdeki sahil yolu düzenlemeleri ve bisiklet yolu çalışmalarımız bitti. Ayrıca aydınlatmalarını da yaptık. Yine Turgutreis'te Gazi Mustafa Kemal Bulvarındaki düzenlemelerimiz devam ediyor. Yalıkavak'taki asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Tabii ki bunları yaparken aynı anda her yere aynı yoğunlukta girme gibi bir imkanımız olmuyor. Bu nedenle bazı mahallerimizde serzenişle karşılaşıyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda her bölgeye hizmet götürmeye çalışıyoruz. Uyum sürecini büyük ölçüde aştık, arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, basın toplantısının sonunda ramazan ayının tüm halkımıza mutluluk, sağlık ve huzur getirmesi temennilerinde bulundu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum Belediyesi Haziran Ayı Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement