Bodrum'da 23 Nisan Kutlamaları Renkli Geçti - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da 23 Nisan Kutlamaları Renkli Geçti

Bodrum\'da 23 Nisan Kutlamaları Renkli Geçti

Bodrum’da protokolün katılımıyla çelenk sunma töreni ile başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Bodrum Şehir Stadı’nda öğrenciler tarafından sergilenen çeşitli gösterilerle sürdü.

23.04.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da protokolün katılımıyla çelenk sunma töreni ile başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Bodrum Şehir Stadı'nda öğrenciler tarafından sergilenen çeşitli gösterilerle sürdü. Etkinliklere Azerbaycan ve Gürcistan'dan da yabancı öğrenciler katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Atatürk Heykeli'ne çelenk sunumu ile başladı. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Albay Göksel Oral, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ve Kemal Orman, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Geçin, Bodrum Muharip Gaziler Derneği, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı programda Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer çelenklerin konulmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

DANSLAR EDİLDİ, ŞİİRLER OKUNDU

Kutlama programı kapsamında çelenk sunumunun ardından katılımcılar Bodrum Şehir Stadı'nda düzenlenen etkinliklere geçti. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Garnizon Komutanı Albay Göksel Oral, stat içine girerek öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşların bayramını kutladılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bodrum'un merkezindeki ilkokul ve ortaokulların hazırladıkları gösteriler gerçekleşti. Ayrıca gösterilerin geçiş aralarında öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyonlar okudular.

Gösterileri; Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Garnizon Komutanı Albay Göksel Oral, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Belediye Meclis Üyeleri ve Muharip Gaziler Derneği Üyeleri stadı dolduran vatandaşlarla birlikte izledi.

Bodrum Şehir Stadı'ndaki kutlama programında okul öğrencileri hazırladıkları çeşitli dans gösterilerini sundular. Birbirinden renkli kıyafetleriyle dans eden öğrencileri vatandaşlar da coşkuyla izledi. Ayrıca Bodrum Umurca İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğrencilerinin oyunları ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN'DAN GELEN ÖĞRENCİLER KENDİ KÜLTÜRLERİNİ SAHNELEDİ

Bodrum Merkez'deki ilkokul ve ortaokulların halkoyunları ekiplerinden oluşan 240 kişilik grup aynı anda stat içerisinde Bodrum Yöresi Halkoyunlarını sergiledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde yabancı misafir öğrenciler de gösterilerini sundu. Gürcistan'ın başkenti Tiflis şehrinden gelen Movavali Dans Ekibi ile Azerbaycan'ın başkenti Bakü şehrinden gelen Bakü Gençlik Merkezi'nin yöresel oyunları kutlamalara ayrı bir hava kattı.

Kutlamaların bitiminde Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Garnizon Komutanı Albay Göksel Oral etkinlikte görev alan öğretmenleri kutladı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum'da 23 Nisan Kutlamaları Renkli Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement