Bodrum'da Adli Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da Adli Yıl Açılışı

Bodrum ilçesinde, adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

01.09.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum ilçesinde, adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Bodrum Adliyesi önünde düzenlenen törene, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dr. Yakup Yıldız, hakimler, savcılar ve adliye personeli katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk büstüne çelenk konuldu. Çelenk sunumunun ardından konuşan Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dr. Yakup Yıldız, Bodrum'un birinci bölge yargı statüsüne kavuştuğunu söyledi.

Bodrum'un ağır ceza merkezi olmasının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Yıldız, "Bu süreçte Bodrum Adliyesi ikinci bölge yargı çevresi olmaktan birinci bölge yargı statüsüne kavuştu. Böylece, Bodrum Adliyesi'ne atanan meslektaşlarımızın burada daha uzun süre çalışabilme ve kıdem itibarıyla daha kıdemli, birinci sınıfa ayrılmış veya birinci sınıf olmuş hakim ve savcıların çalışabilmesinin önü  açıldı" dedi.

Yıldız, Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinerek, ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini kaydetti.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman ise 2015-2016 adli yılında, yargının, toplum nezdinde yaşadığı güven kaybının ortadan kalkması temennisinde bulundu. Yeni adli yıl açılış konuşmasında Bodrum Adliyesi'nin yaşadığı gelişmeleri özetleyen Duman şunları söyledi:

"Bodrum Adliyesi son bir yıl içinde çehresi değişti. Önce birinci bölge ağır ceza merkezi oldu. Milas yargı çevresi olarak Bodrum'a bağlandı. Bodrum ve Milas'ta bu yıl itibarıyla hakim, savcı ve adliye personeli olarak 380 kişi çalışmakta. Bu arkadaşlarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de var güçleriyle büyük bir özveriyle adaletin tesisi için çalışacaklardır. İnşallah bu çalışmaların karşılığı olarak 2015-2016 adliye yılı toplum nezdinde yaşadığımız yargıya yönelik güven kaybının Bodrum ve Milas adliyelerinde giderilmesi şeklinde kendisini gösterecektir."

Yaşanan terör olaylarını kınadıklarını belirten Duman, "Ülkemizde yaşanan terör olaylarını adliyemiz olarak lanetle kınamakla beraber, yeni yılın inşallah sağlık, başarı ve huzur getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum'da Adli Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement