Bodrum'da Çocuklarını Kaybeden Aile İstanbul'a Geldi - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Çocuklarını Kaybeden Aile İstanbul'a Geldi

Bodrum'da botun delinmesi sonucunda hayatı kaybeden mültecilerin içerisinde bulunan, iki çocuk ve annesinin cenazeleri İstanbul'a getirildi.

04.09.2015 02:53  Güncelleme: 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Bodrum'da boğularak hayatını kaybeden iki yaşındaki Suriyeli çocuğun cenazesi ailesiyle birlikte İstanbul'a geldi.

AK PARTİLİ VEKİL KARŞILADI

Muğla Bodrum'da üzerinde bulundukları botun delinmesi sonucunda hayatı kaybeden mültecilerin içerisinde bulunan, iki çocuk ve annesinin cenazeleri Muğla Dalaman Havalimanı'ndan tarifeli sefer ile saat 01.30 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildi. Acılı aileye İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nden bir heyet eşlik ederken, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı da aileyi Havalimanı'nda karşıladı.

"BÜYÜK BİR İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR"

Havalimanı çıkışında bir açıklama yapan Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Bağlı, yaşanan drama tüm dünyanın şahit olduğunu söyleyerek, "Burada yaşanan drama bütün Dünya ve Türkiye şahit oldu. Çok büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Bu insanlık dramına neden olan Esad rejiminin burada ki insanlara ne kadar zulüm ettiğini kamuoyu bir kez daha gördü. İnşallah bu ve benzeri olaylar daha yaşanmaz. Bu kardeşlerimizin yüreğinin ne kadar dağlanmış olduğunu büyük bir acı ve keder çektiğini herkesin yakından görmesini ve bir daha bu tür acıların yaşanmaması gerektiğine inanıyorum. Tedbirlerin alınması gerektiğine inanıyorum. Bizim ülkemizde 2 milyona yakın Suriyeli mülteci var. Biz bunlara gerçekten kelimenin tam anlamıyla ensar oluyoruz. Ama maalesef Avrupa'da pek çok gelişmiş ülkeler bu drama hem duyarsız kalıyor" diye konuştu.

KANADA HÜKÜMETİNDEN DAVET

Yaşanan olay öncesinde Suriyeli ailenin Kanada'ya yerleşmek için başvuru yaptığını ancak red edildiklerini ifade eden Bağlı "Hem de burayla ilgili bir çifte standart sahibidirler. Hem de buraya gelen mültecilerin Avrupa'ya gitmesine Dublin Sözleşmesi'ne de aykırı olmak şartıyla hiçbir şekilde bunlara insani bir yardımda insani bir katkıda bulunmuyorlar. Bakın bu Abdullah beyefendinin kız kardeşi Kanada'da yaşıyor. Bütün imkanlarını karşılamak üzere Kanada hükümetine başvurduğunu, Kanada Hükümeti'nin kabul etmediğini fakat bu olay yaşandıktan sonra isterlerse davet edildiğini ama bundan sonra arkadaşın böyle bir niyetinin olmadığını gördük. Şimdi arkadaşlarımızı aldık. Urfa'ya götürüyoruz. Oradan da Kobani'ye götüreceğiz. Bir babanın kendi çocuklarının ölümüne bizzat şahitlik etmesinden daha büyük bir acı yoktur. Daha büyük bir dram yoktur. Bizzat o acıyı yaşayan metanetli babayla beraberiz" diyerek, yaşanan çifte standarda tepki gösterdi.

"SURİYE'DE YAŞANAN ACI DİNSİN"

İstanbul'a gelen acılı baba Abdullah Kurdi, "Kendim için Dünyalık bir talebim yok. İsterim ki artık çocukları olmayan bir baba olarak Suriye'de yaşanan acının bir an önce bitmesini isterim. Oraya huzurun gelmesini isterim" dedi.

Ailenin bu geceyi İstanbul WOW Hotel'de geçirdikten sonra, sabah Şanlıurfa'ya giderek Kobani'ye geçeceği ve cenazelerin orada defnedileceği öğrenildi.




Bodrum\'da Çocuklarını Kaybeden Aile İstanbul\'a Geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Çocuklarını Kaybeden Aile İstanbul'a Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Reyhan: Kücük bir bota hangi cesaret le bindin kalsaydın burada 13 48 Yanıtla
  • almanyali: Reyhan o durumdan olsan cesaret nedir anlarsin allah sebep olanlarin belasini versin 19 0 Yanıtla
  • bingöllü: chdp-pkk-deas-pyd-israil-ermeni-asala teröristler. . 0 1 Yanıtla
  • selma: Sadece sen olsan neyse , sadece eşin ve sen olsa yine neyse. Sizler yetişkindiniz, belki ölümüne bir yolculuğa çıkabilirdiniz ama o 2 yavrunun seçim şansı yoktu. Nasıl yaptın? Onları nasıl bile bile ölüme sürükledin. Aç mı bırakıldın? Zulüm mü gördün? Öyle olsa bile o çocuklar böyle bir ölümü haketmiyorlardı. Benim gözümde sizi o bota bindiren ölüm tacirleri kadar suçlusun. Bak kendin sapasağlam kurtulmuşsun, yüzerek kıyıya ulaşmışsın. O bebelerin ölümden başka şansı var mıydı? 1 0 Yanıtla
  • nur: o durumda olsan sende çocuğunu riske atardın diyosunyani. bırakın bu işleriya. kendi hayatını riske atarsın. çocuklarınıbabasız bırakma riskine girersin ama biri 5 biri 3 yaşında iki bebenin hayatını riske atamazsın. kendi sapasağlam kurtulmuş bak. burnu bile kanamamış. olan anneve çocuklara oldu. bu adam sütten çıkmış ak kaşık değil. 0 0
  • zulüm : bunun sebebi belli allah inşallah onlarada yaşatsın 0 0 Yanıtla
  • akşam olsada eve gitsem: biri bana desin d bunlar boğulurken görmemeiş olabilir mi ..düşünüyorum düşünüyorum 0 0 Yanıtla
  • insanlık ölmüş artik kıyılara vuruyor: allahim mekanıni cennet bahçesi eglesin 0 0 Yanıtla
  • MALATYA 44: Bu saatten sonra kanada cagirsada bence gitmenin bir anlamı yok. 0 0 Yanıtla
  • ali: tayip erdoğan tablosu avrupayı kötülemeyin kobani düştü düşecek diyende suç 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir
    11:22 Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir

    Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, sporcularının 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda alınan bronz madalyayı Paris'te gümüş veya altına çevirmeyi başarabilecek düzeyde olduğunu söyledi. Çelen, sporcuların başarılarıyla Türkiye'yi cimnastikte tanıttıklarını ve hedeflerinin her zaman çıtayı yükseltmek olduğunu belirtti.

  • Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11:21 Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kırıkkale'de son bir haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 15 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 6,72 gram metamfetamin, 42 adet ecstasy ve 275 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

  • Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar
    11:21 Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar

    Denizli'de yaşayan bir yaşlı kadını cezaevine girmekle korkutarak dolandıran 3 şüpheli, jandarma tarafından 4 saat içinde yakalandı. Şüpheliler, yaşlı kadından aldıkları 900 bin liralık altın ve paralarla birlikte yakalandı. Dolandırılan yaşlı kadın ise kısa sürede altın ve paralarına geri kavuştu.

  • İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu
    11:20 İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ile üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlanırken, yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. İstanbul Yenibosna'da metrobüs hattını kullanan vatandaşlar, üst geçit ve duraklarda aşırı yoğunlukla karşılaştı. Üst geçitlerde başlayan yoğunluk metrobüs durağına kadar uzadı. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlandı. Tek sıra halinde ilerlemeye çalışan vatandaşlar, güçlükle yürürken o anlar ise havadan görüntülendi. Görüntülerde yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda ise zaman zaman trafiğin durma noktasına geldiği dikkat çekti. - İSTANBUL

  • Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı
    11:19 Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı

    Tokat'ın Niksar ilçesinde bir köpek, bir dükkanın kapı demirinin altına sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 20 dakikalık bir çalışma sonucunda köpeği kurtardı.

  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
    11:18 Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde meydana gelen kazada, otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza, Hürriyet Caddesi'nde Naci Kamış Bulvarı kavşağında gerçekleşti. Çarpışmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü Melih Özmen, ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesine sevk edildi. Trafik ekipleri olay yerinde önlem alırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Çınarköy Mahallesi'nde Hemşehrileriyle Buluştu
    11:17 Kuşadası Belediye Başkanı Çınarköy Mahallesi'nde Hemşehrileriyle Buluştu

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Çınarköy Mahallesi'ni ziyaret ederek hemşehrileriyle bir araya geldi. Toplantıda bir sonraki görev döneminde yapacağı üstyapı yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Günel, 'Çınarköy Yörük Festivali' düzenleyerek bölgeye hareket getireceklerini müjdeledi.


Advertisement