Bodrum'da Deve Güreşi Festivali Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da Deve Güreşi Festivali Düzenlendi

Bodrum'da düzenlenen festivalde güreş alanının dışına çıkan bazı develer, alanı çevreleyen demirlerin yıkılmasına neden oldu.

23.02.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da Deve Güreşleri Festivali düzenlendi.

Bodrum'a bağlı Turgutreis Belde Belediyesince bu yıl 7'ncisi düzenlenen ve Kadıkalesi mevkisinde hazırlanan arenada düzenlenen güreşlere Ege ve Marmara bölgesinden 102 deve sahibi katıldı.

Havanın da güneşli olmasıyla bazı vatandaşlar ailesiyle birlikte piknik yaptı, bazıları da davul zurna eşliğinde yöresel oyunlar oynadı. Bazı vatandaşlar ise sıcaktan etkilenmemek için yanında getirdikleri şemsiyeleri açarak güneşten korunmaya çalıştı.

Develerin kıyasıya mücadelesi, zaman zaman heyecanlı anlar yaşanmasına neden oldu. Güreşlerin sonunda develeri ayırmakla görevli olan urgancılar, büyük çaba sarf etti. Bazı urgancılar ise develerin arasında ezilme tehlikesi atlattı. Urgancıların ellerinden kaçan bazı develer ise seyircilerin bulunduğu alana yürüdü. Bir güreşte develer, seyircilerin bulunduğu alandaki demirleri devirerek sahadan dışarıya çıktı.

Güreşler hakkında gazetecilere bilgi veren Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, güreşlerden elde edilecek gelirin belediye spor kulübüne aktarılacağını söyledi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum'da Deve Güreşi Festivali Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement