Bodrum'da "Dünya Orman ve Su Günü" Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da "Dünya Orman ve Su Günü" Etkinlikleri

Bodrum'da, "Dünya Orman ve Su Günü" etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler "su zinciri" oluşturdu.

25.03.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da, "Dünya Orman ve Su Günü" etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler "su zinciri" oluşturdu.

TEMA Vakfı Bodrum gönüllülerince, Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin katkılarıyla Dünya Orman ve Su Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Bodrum Barış Meydanı'nda düzenlenen etkinlik kapsamında öğrenciler ellerinde, "Su yoksa hayat yok", "Çevrenizde olup bitenlerden haberiniz var mı", "Su sağlıktır" yazılı dövizler taşıdı.

Suyun ve ormanın önemiyle ilgili yapılan konuşmaların ardından bir grup öğrenci Bodrum sokaklarında yürüyerek, "Su yoksa hayat da yok" şeklinde slogan attı. Bir süre el ele vererek "su zinciri yürüyüşü" yapan öğrencilere ilçedeki yerli ve yabancı turistler de alkışlarıyla destek verdi.

TEMA Vakfı Bodrum Sözcüsü Haluk Ortaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ve dünyada su kaynaklarının korunması gerektiğini bildirdi. Ortaç, "Su doğadır, gıdadır, sağlıktır temasıyla TEMA Vakfı Gönüllüleri, Türkiye'nin her yerinde bunun mücadelesini veriyor" dedi.

Suyun korunması için bir taslak hazırladıklarını anlatan Ortaç, şöyle konuştu:

"Suyumuza her zamankinden daha çok kıskançlıkla sahip çıkmak zorundayız. TEMA Vakfı, Su Yasası için bir taslak hazırlattı. Bu taslağı Meclise, politikacılara sundu. Türkiye'de suyu idare etmenin daha iyi yolu Su Yasası hazırlamak, bunun için düşüncemizi kamuoyuyla paylaştık."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum'da 'Dünya Orman ve Su Günü' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement