Bodrum'da Fransız Gazetecilere Tanıtım Atağı - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Fransız Gazetecilere Tanıtım Atağı

Bodrum\'da Fransız Gazetecilere Tanıtım Atağı

Bodrum'un tanıtılması için yapılan çalışmalar kapsamında, Fransa'dan Bodrum'a gelen 35 Fransız gazeteci ve sosyal medya fenomeni 4 gün boyunca yarımadayı gezdi.

04.04.2016 18:35  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın turizmdeki lokomotif ilçesi Bodrum'un tanıtılması için yapılan çalışmalar kapsamında, Fransa'nın altı şehrinden Bodrum'a gelen 35 Fransız gazeteci, sosyal medya fenomeni ve blog yazarı, dört gün boyunca yarımadayı gezdi.

Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları işbirliğiyle Bodrum'da turizm sezonunu hareketlendirmek amacıyla 30 Mart - 15 Haziran 2016 tarihleri arasında 12 ülkeden yaklaşık 700 turizm seyahat gazetecisi, sosyal medya fenomeni ve internet bloggerları Bodrum'a davet edildi. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Ticaret Odası ile Mondial Tourism ve Cafe Tur'un da destek verdiği çalışmalar kapsamında gazeteci ve yazarlardan oluşan Fransız grup, başkent Paris'in de aralarında bulunduğu Fransa'nın altı şehrinden Bodrum'a geldi. Konuk gazeteciler gezilerine Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi ile başladı. Trafo Bodrum Cafe'de, Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantının ardından konuk gazetici ve sosyal medya yazarları ardından Turgutreis'teki Swiss Otel ile Yalıkavak Palmarina'yı gezdi, Kadıkalesi'ndeki Sienji Well Being Resort'taki detoks tanıtım programına katıldı.

Üçüncü gün ise Bodrum'un Türkbükü Koyu'ndaki Mandarin Oriental Otel'i ziyaret eden Fransız konuklar, yetkililerinden bilgi aldı. Program kapsamında Bodrum Limanı'na hareket eden grup, Lorient ve Sema Tuana Gelidonya adlı iki ahşap Bodrum guletiyle çıktıkları mavi yolculukta Ege'in mavi ile yeşilin birleştiği cennet koylarını hayran kaldı.

Turun ardından Fransız gazeteci ve yazarlar, kendileri için ayrılan serbest zamanda, Bodrum çarşısını gezerek alışveriş yaptı. Çarşıdaki Bodrum Deniz Müzesi'ni de ziyaret eden grup, Bodrum'un denizcilik tarihi ve Hasan Güleşçi'nin deniz kabukları koleksiyonu hakkında da müze yetkililerinden bilgi aldı. Konuklar, gece ise Bodrum Barlar Sokağı'ndaki Mandalin Bar'da, Türkçe ve yabancı şarkılar eşliğinde eğlenerek Bodrum gecelerinin keyfini çıkardı.

Gezinin son günü ise Labranda Antik Kenti, Bodrum Antik Tiyatro gezilip, Ortakent Yahşi'deki Bodrum Golf ve Tenis Kulübü ile Turgutreis Countryranch Atlı Spor Kulübü'nde inicelemelerde bulunuldu. Ziyaretler tarihi Myndos Kapısı'nın fotoğraflanmasının ardından Bodrum Marina Yacht Clup'teki akşam yemeğiyle son buldu.

Çoğu Bodrum'u ilk kez gördüğünü belirten Fransız gazeteci ve yazarlar, Bodrum'a hayran kaldıklarını söyledi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, çalışmalar kapsamında gelen ilk misafir grubuna Bodrum'u tanıttıklarını belirtip, "Bir turizm kenti olan Bodrum'u tüm dünyaya en iyi şekilde tanıtmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. 35 kişilik Fransız grubunu Bodrum'da ağırlayarak, onlara Bodrum'un güzelliklerini tanıttık. Çektikleri fotoğraf ve videolar yanı sıra yazılarıyla ülkelerinde ve Avrupa'da Bodrum'u en iyi şekilde tanıtacaklarına inanıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Fransız Gazetecilere Tanıtım Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement