Bodrum'da Gergin Anlar - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Gergin Anlar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Uludere’de ölen 34 kişiyi anmak için toplanan HDP’liler, denizden tekneyle kıyıya gelen grup tarafından protesto edildi.

02.01.2015 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediye Meydanı'nda bir araya gelen HDP’liler, Uludere’de hava operasyonu sırasında ölen 34 kişiyi andı. HDP İlçe Eş Başkanı Belgin Koç’un konuşmasına grup üyeleri alkış ve ıslıklar çalarak destek verdi.

28 Aralıkta düzenledikleri anma etkinliğinin engellendiğini iddia eden HDP İl Eş Başkanı Adalet Aydın Sözkesen, “Ama biz mücadelemize barışçıl olarak devam ettiriyoruz. 34 yoldaşımızı anıyoruz yine, anmaya da devam edeceğiz. Biz çözümün peşindeyiz, biz barışın peşindeyiz. Bunu da burada gösterdik. Bunu anlamayan insanlara karşıda yine sabırla, aynı şekilde barışçıl olarak mesajlarımızı vermeye devam edeceğiz” dedi.

Açıklamaların ardından Kürtçe ve Türkçe slogan atan grup olaysız bir şekilde dağıldı. HDP'liler, meydandan ayrılarak partinin ilçe başkanlığı binasına gitti. Grubun açıklama yaptığı sırada ve dağılma esnasında bir iki kişinin yaptığı sözlü saldırıya polis müdahale ederek olayın büyümesine engel oldu.

TEKNE İLE GELİP PANKART AÇTILAR

Öte yandan yaklaşık 30 kişilik bir grup açtıkları Türk bayrağı ve “Bu elleri ayıramayacak, bu vatanı bölemeyeceksiniz” yazılı pankartla denizden tekneyle kıyıya yaklaşarak sloganlar attılar. HDP’li grubun basın açıklamasının bitmesi dağılmalarının ardından grup belediye meydanına gelerek saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okuyup “Mustafa Kemal'in Askerleriyiz”, “Ne Mutlu Türkü'm Diyene” sloganları atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Uludere olayının yıl dönümü nedeniyle 28 Aralıkta Bodrum'da anma etkinliği düzenleyen HDP'liler ile karşıt bir grup arasında kısa süreli gerginlik yaşanmış ve yapılan açıklamanın ardından olayların büyümemesi için emniyet güçlerince HDP’li grubun oturma eylemi yapmadan dağılması istenmişti.

Bodrum\'da Gergin Anlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Gergin Anlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Tevfik karakaya: Üç tane faşist çıkmış orada artistlik yapıyor hdp liler onlara bir saldırıya geçerse kaçacak delik arayacaklar 0 0 Yanıtla

Advertisement