Bodrum"Da Gezi Parkı Eylemine 15 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bodrum"Da Gezi Parkı Eylemine 15 Bin Kişi Katıldı

Bodrum"Da Gezi Parkı Eylemine 15 Bin Kişi Katıldı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Taksim Gezi Parkı'nın yıkımına ve polisin müdahalelerine tepki için Ak Parti Bodrum İlçe binasına yürümek isteyen gruba polis müdahele etti.

02.06.2013 00:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Taksim Gezi Parkı'nın yıkımına ve polisin müdahalelerine tepki için Ak Parti Bodrum İlçe binasına yürümek isteyen gruba polis müdahele etti. Çıkan olaylarda grubun attığı taş, şişe, sopa ve meşalelerden 5 polis yaralandı.

Taksim Gezi Parkı'nda yaşananları kınamak için bugün saat 19.00 sıralarında yaklaşık 15 bin kişilik bir grup, Belediye Meydanı'nda toplandı. Grup, daha sonra Cevat Şakir Caddesi'ndeki Ak Parti Bodrum İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Her Yer Taksim Her Yer Direnç" sloganları atan grup, caddeyi trafiğe kapattı. Polis, binaya 200 metre kala berikat kurup, grubu durdu.

Polis, gruptan 10 kişinin Avukat Bertaç Öztözün ile Ak Parti binasına siyah çelenk bırakmasına izin verdi. Çelengin bırakılmasının ardından grup tekrar parti binasına doğru yüremek istemesi üzerine 50 kişilik bir Çevik Kuvvet ekibi etten duvar ördü. Bunun üzerine ortam birden gerildi.

Grubun attığı taş, sopa, bira şişesi ve meşalelerden 5 polis çeşitli yerlerinden yaralandı. Polis ve eylemcilerin karşılıklı birbirlerine biber gazı sıkmasıyla ortam daha da gerildi. Sıkılan biber gazından etkilenen 6 kadın eylemci fenalık geçirip, ambulaslarla hastaneye taşındı.

Kargaşada polisleden birin kalkanını alan grup üzerine sprey boyayla yazı yazdı. Olayların büyemesi üzerine takviye olarak Milas'tan 100 kişilik çevik kuvvet ve 50 asker istendi. Takviye ekipler, olayların çıktığı Cevat Şakir Caddesi ve Omurca Caddeleri'ne sevk edildi. Polis, dağılmaları için yaptığı uyarı dikkate alınmayınca gruba copla müdahale edince Göstericilerin yanı sıra evlerinin pencerelerine çıkanlar polisiyuhaladı.

YA,NK(AÖ,ESM) - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'Da Gezi Parkı Eylemine 15 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement