Bodrum'da İmar Planında Keyfi Uygulama İddiası - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da İmar Planında Keyfi Uygulama İddiası

Bodrum\'da İmar Planında Keyfi Uygulama İddiası

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Avukat Ersin Uslu, Bodrum Belediyesi tarafından imar planında keyfi uygulama ve ayrımcılık yapıldığı iddia etti.

01.02.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Avukat Ersin Uslu, Bodrum Belediyesi tarafından imar planında keyfi uygulama ve ayrımcılık yapıldığı iddia etti. Konuyla ilgili kendisine çok sayıda başvuru olduğunu belirten Uslu, özellikle Belediye Başkan Mehmet Kocadon'un az oy aldığını belirttiği Turgutreis, Konacık ve Gündoğan mahallelerindeki vatandaşların imar planı taleplerine ilgisi olmayan maddelerle olumsuz yanıt verildiğini öne sürdü.

Belediye tarafından imar planında keyfi uygulama ve ayrımcılık yapıldığını ileri süren Ersin Uslu, Cevat Şakir Caddesi'ndeki hukuk bürosunda basın toplantısı düzenledi. Sorunun çözülmesi için hukuki yollara başvurduklarını, konuyu hafta başında Muğla İdare Mahkemesi'ne taşıyacaklarını belirten Uslu; İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e seslenerek mağdur olan vatandaşların seslerini duymaları çağrısı yaptı.

"VATANDAŞ ZOR DURUMDA" AÇIKLAMASI

Başkan Kocadon'un, 30 Mart seçimlerinde az oy aldığı yerlerdeki vatandaşların zor durumda bırakıldığını iddia eden Uslu şunları söyledi:

"Konacık, Gündoğan ve Turgutreis mahallelerinde imar sorunları Nisan ayından bu yana hala devam etmektedir. Turgutreis'teki bir müvekkilimle ilgili belediyeye başvurduk. Müvekkilime ait yer yapılaşmış, imar parseli, imar uygulamaları yapılmış, binanın yapı kullanma yani iskan belgeleri alınmış bir yerdi. Tevhid işlemi nedeniyle belediyeden imar durumunu öğrenmek istedik. Belediye, Kadastro Kanunu'nun 22/a maddesi gereğince talebimizi kabul etmedi. Bu madde yüzölçümü düzeltmeleriyle ilgilidir. İmar planları imar çaplarıyla oluşturulur. Kadastro çapları ve imar çapları ayrıdır. Hiçbir şekilde 22/a çalışması imar durumu vermeye mazeret teşkil edilemez."

BAŞKAN KOCADON: ÇARPIK YAPILAŞMAYI ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORUM

Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ise iddialarla ilgili olarak, kendisinin doğruyu yaptığına inandığını belirterek, "Bodrum'daki imarı kontrol altına almaya ve çarpık yapılaşmayı önlemeye çalışıyorum" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da İmar Planında Keyfi Uygulama İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement