Bodrum'da Klasik Müzikli Günler Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Klasik Müzikli Günler Başlıyor

Bodrum\'da Klasik Müzikli Günler Başlıyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 12'incisi yapılacak 'Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali' ile 3'üncüsü gerçekleştirilecek 'Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması'yla ilgili toplantı düzenlendi.

19.06.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 12'incisi yapılacak 'Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali' ile 3'üncüsü gerçekleştirilecek 'Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması'yla ilgili toplantı düzenlendi.

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bu yıl 3 Temmuz- 8 Ağustos 2015 tarihleri arasında Bodrum'da 12'inci kez düzenlenecek. Ayrıca festival kapsamında bu yıl Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması'nın 3'üncüsü gerçekleştirilecek. Etkinlikler için Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Festival Sanat Danışmanı Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörü Mehmet Kocair, Festivalin Sanat Yönetmeni Eren Levendoğlu ve Festival Ana Bponsoru Denizbank'ın Kültür ve Sanat Yöneticisi Perihan Yücel toplantıya katıldı.

KLASİK MÜZİĞE VERİLEN ÖNEME VURGU

Akdeniz çanağında klasik müzik etkinliğinin en fazla Bodrum'da yapıldığını söyleyen Başkan Kocadon, "Bu durum Bodrum'un sanata verdiği öneminde bir göstergesi. Gümüşlük Klasik Müzik Festivalimiz her geçen yıl büyüyerek devam ediyor. Sanat, insanların bir araya getirmenin en güzel yolundan biridir" dedi.

FESTİVALDA ÖNEMLİ İSİMLER VAR

Festivalde dünya çapında sanatçıların sahne alacağını belirten Gülsin Onay da, genç yetenekleri usta sanatçılarla bir araya getirdikleri söyledi. Festivalde farklı enstrümanlarda Bülent Evcil, Phillip Moll, Vyacheslav Gryaznov, Martin Roscoe, Gilles Apap, Misha Dacic, Anika Vavic, Ayşedeniz Gökçin ile Kronos Quartet ve Trio Klavis adlı grupların sahne alacağı belirtildi.

GENÇ YENENEKLER YARIŞACAK

Festival bünyesinde, iki yılda bir düzenlenen Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması, yurt içi ve yurt dışından katılımla bu yıl 3'üncü kez yapılacak. 3 Temmuz'da Antik Tiyatro'da Karşıyaka Oda Orkestrası ile Gülsin Onay'ın sahne alacağı programla açılışı yapılacak olan festival programındaki yarışma, 20- 23 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 18 yaş üstündekilerin A sınıfında, 18 yaş altındakilerin B sınıfında yeteneklerini sergileyecekleri yarışmada ilk üçe girenlere para ödülü verilecek. Ayrıca A sınıfı birincisi, 2016 yılında düzenlenecek 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali programında konser verecek. B sınıfı birincisi ise 2016 Gümüşlük Festival Akademisi'nden masterclass bursu kazanacak.

'YARIŞMA ADNAN SAYGUN'A SAYGI DURUŞUDUR'

Festivalin Sanat Yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu, bu yarışmanın Adnan Saygun'a  bir saygı duruşu olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

"Ülkemiz için milli bir değer olan hocamızın adını gerek genç kuşaklara, gerekse dünya müzik camiasına duyurmayı hedefliyoruz. Genç piyanistleri Saygun'un eşsiz dünyasıyla yakınlaştırmak ve onun müziğini gençlerle yaşatmak istiyoruz. Öte yandan önceki yıllarda bu yarışma sayesinde genç yetenekler keşfettik. Bu yıl da yeni yetenekleri sanat dünyasına kazandırmak istiyoruz." - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Klasik Müzikli Günler Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement