Bodrum'da 'Koyunbaba Plajı Halkındır' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da 'Koyunbaba Plajı Halkındır' Eylemi

Bodrum\'da \'Koyunbaba Plajı Halkındır\' Eylemi

Muğla'nın Bodrum ilçesi, Koyunbaba Halk Plajı'na belediye tarafından konulan şezlonge ve soyunma kabinlerinin kırılıp, denize atılması, güneş şemsiyelerinin ise üzerine benzin dökülüp yakılması vatandaşlar ve tatilciler tarafından protesto edildi.

07.08.2016 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesi, Koyunbaba Halk Plajı'na belediye tarafından konulan şezlonge ve soyunma kabinlerinin kırılıp, denize atılması, güneş şemsiyelerinin ise üzerine benzin dökülüp yakılması vatandaşlar ve tatilciler tarafından protesto edildi. Bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylemde, gözü rantta olanların halk plajını ele geçirmek için bir ayda üçüncü kez plajdaki kamu mallarına zarar verildiğine dikkat çekildi.

Gümüşlük mahallesindeki Koyunbaba Halk Plajı'na Bodrum Belediyesi tarafından iki ay önce yapılan düzenleme ile şemsiyeler, şezlonglar ve soyunma kabinleri yerleştirildi. Geçen 5 Ağustos gecesi plajdaki 25 şemsiyenin benzin dökülerek yakılması, şezlonlardan 60'ının kırılması, soyunma kabinlerinin ise sökülüp, denize atılması üzerine bugün yörede halkı ve Gümüşlük Platformu ile Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri tarafından "Plajıma Dokunma" eylemi düzenmlendi. Ellerinde, " Şemsiyeye ateşle yaklaşma", "Her türlü talana son", "Şemsiyeyi yakarsan güneşte seni yakar", "Güneş geldi kaç kaç, şemsiyeni aç aç", "Kıyılara kıymayın efendiler", "Kıyılar halkındır", "Halk plajına sahip çıkıyor" ve "Vandallığa hayır" yazılı dövizlerle kırılan şezlong parçalarını taşıyan eylemciler, tepkilerini dile getirdi. Yaklaşık 80 kişinin katıldığı eleme plajdaki tatilciler de alkışlarla destek verdi.

"RANT PEŞİNDE OLANLARIN YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Eyleme katılanlar adına biri açıklama yapan Kamelya Tatil Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Kayar, "Doğal kıyı alanı olan halk plajında, rant peşinde koşanların yıllardır gözü olduğunu biliyoruz. Bodrum Belediyesi tarafından yerleştirilen şemsiyeler önce yakıldı ardından şezlongların kırılarak, soyunma kabinleri sökülerek denize atıldı. Halk plajına ard arda yapılan bu saldırıyı halkın kendisinin yapacağına inanmıyoruz. Bu bilinçi saldırıyı kınıyoruz. Rant peşinde koşanların burada gözünün olduğuna dikkat çekiyoruz ve buna izin vermeyeceğimizi kıyıların plajların sahillerin vatandaşın kullanımının en doğal hakkı olduğunu bir kez daha tekrarlıyoruz. Bugün kamunun malına saldıranların yarın vatandaşa saldırmayacağının garantisi yok. Saldırılarla ilgili jandarmaya şikayetçi olup, savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ancak yakanı, kıranı görmediğimiz için kimseyi buradan suçlamak istemiyoruz. Bugünkü eylem ile birlikte hukuk mücadelesini başlatarak plajımızı kaptırmamak için her türlü yasal hakkımızı kullanıp, direneceğiz" dedi.

Koyunbaba Mahallesi Muhtar Azası Hüseyin Bilen de "Bu kamu malına açık bir sabotaj. Hiçbir ticari amaç gözetmeksizin yaptığımız halk plajına yapılan bu saldırıyı kınıyor, suçluların bulunmasını istiyoruz" dedi.

"KAYMAKAM DA HALKIN YANINDA"

Gümüşlük Platformu Sözcüsü İbrahim Hakkı Zırh da "Geçtiğimiz yıl Gümüşlük'te buna benzer olaylar yaşadık. Rant peşinde koşan tesisler ve işletmeler halk plajını kapatmış özel plaj haline getirmişti. Platform üyeleri ve vatandaşlar tepki gösterdik. Kaymakamımız Mehmet Gödekmerdan ile birlikte giderek işgal altındaki o plaja "Burası Halk Plajıdır. Halkın Malıdır" yazılı tabelalar diktik. Bodrum kıyıları rant uğruna yağmalana yağmalana bu hale geldi. Elde kalan, çok az sayıdaki halk plajını ne pahasına olursa olsun savunacağız" dedi. Grup, açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da 'Koyunbaba Plajı Halkındır' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement