Bodrum'da Makilik Alanda Yangın - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Makilik Alanda Yangın

Bodrum ilçesinde, makilik alanda çıkan ve yerleşim yeri yakınlarına kadar ulaşan yangın, paniğe neden oldu.

29.05.2016 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum ilçesinde, makilik alanda çıkan ve yerleşim yeri yakınlarına kadar ulaşan yangın, paniğe neden oldu.

İlçeye bağlı Turgutreis Mahallesi Yukarı İslamhaneleri mevkisinde, makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan yangına, Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ve Bodrum Orman İşletme Şefliği ekipleri müdahale etti.

Yangının bölgedeki yerleşim alanlarına yaklaşması üzerine, vatandaşlar bir süre panik yaşadı. Bölgeye gelen güvenlik güçleri, çevrede tedbir aldı.

Bölgede yaşayanlardan Fikret Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, küçük bir alanda başlayan yangının, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü söyledi.

Alevlerin evlere yaklaştığını ifade eden Aras, "İtfaiye gelene kadar yangın hızlı bir şekilde yayıldı. Evlere de çok yakınlaştı. Rüzgar ters estiği için yangın başka bir alana doğru devam ediyor. Gece olmasından dolayı hava araçları kullanılamadı." dedi.

Yerleşim yerlerine sıçramadan 3 saatte güçlükle kontrol altına alınan yangında, yaklaşık 10 hektarlık makilik alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Güvenlik güçleri, yangının çıkış nedeniyle ilgili bölgede inceleme başlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Makilik Alanda Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement