Bodrum'da "Mandalina Şenliği" Başladı - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da "Mandalina Şenliği" Başladı

Bodrum\'da "Mandalina Şenliği" Başladı

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen “Bodrum Mandalina Şenliği”, Ortakent’te yer alan Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği önünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı.

17.01.2015 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen "Bodrum Mandalina Şenliği", Ortakent'te yer alan Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği önünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı.

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen "Bodrum Mandalina Şenliği" etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un ev sahipliğinde düzenlenen şenliğe; Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bodrum'un Ortakent Yahşi Mahallesi'nde yer alan Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği önünde düzenlenen etkinliklerde Başkan Kocadon ve beraberindekiler, çeşitli ürünlerin satıldığı stantları dolaşarak yapılan ikramları tattı. Lokma ve keşkek ikramlarının da yapıldığı etkinliklerde ayrıca kişi veya kuruluşlarca açılan stantlarda el yapımı ürünler sergilendi.

ŞENLİKTE KİSSEBÜKÜ'NE DESTEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Kissebükü'nde yapılaşmaya karşı çıkan sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu standı ziyaret etti ve imza atarak destek verdi. Tezcan, "Böylesi güzel cennet koyların yok edilmemesi lazım. Bunun için ben de sizinle beraber bu eyleminize destek vereceğim." dedi. Tezcan daha sonra beraberdekilerle günün anısına hatıra fotoğraf çektirdi.

Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Turunçgil Üreticileri Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise "Bodrum'da turizm ile birlikte tarımın da olması gereklidir. 1980-85'li yıllar arasında turizm ağır basınca biz Bodrumlular, daha kolay para kazanmaya yöneldik. Zamanında maalesef tarımı bırakarak turizmi hedefledik. Çünkü turizmden daha çok para kazanıyorduk. 1 yıl uğraşıp mandalinada donma riski, soğuk riski olmadan para kazanmak hepimize tatlı geldi. Burada hatayı en çok Bodrumlu yaptı ama tabi devlet de yaptı. Devlet Bodrumlulara 'gelin turizmle tarımı beraber yapın' demedi. Biz kendimiz ve çocuklarımızın geleceğini garanti altına almak için turizme döndük ve bahçeleri göz ardı ettik. Şimdi ise Türkiye genelinde haddinden fazla narenciye var ve başfiyat verilmediği için Bodrum mandalinası üvey evlat muamelesi gören bir meyve oldu. Memlekette tüm narenciye birliklerinin bir olup derdini anlatması, mücadelesini vermesi gereklidir. Turizm ile tarım yan yana yürümelidir. Bu gün bir tespit yaparsak, ziraat işinde 6 dönüm mandalina bahçesindeki mandalinalar, 3 güvercin kadar para etmiyor. Bu da mandalinaların yerlerde olmasından kaynaklanmaktadır. Üretici birliği olarak bir çalışma yapmamız lazım yoksa Bodrum'da tarımı kaybederiz. Tekrar tarımdan para kazanmamız için Bodrum Ziraat Odası, Bodrum Ticaret Odası, Turunçgil Birliği ve Bodrum Belediyesi beraberce çalışmalarda bulunmalıdır." dedi.

Konuşmaların ardından "Yılın En İyi Ürünü" yarışmasında birinci olan Mustafa Özbey, ikinci olan Mehmet Şahbaz ve üçüncü olan Mustafa İmre'ye çeşitli ödüller verildi. Yarışmacılara ödüllerini Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Mahmut Serdar Kocadon takdim etti. Etkinlikler, yerel sanatçıların verdiği konserin ardından sunulan dans gösterileri ve Sinan İşvaroğlu'nun konseri ile devam etti.

Bodrum Mandalina Şenliği, 18 Ocak Pazar günü saat 11.00'da Bitez Eski Pazar Yeri'nde, yerel sanatçıların vereceği konser, Aliağa Belediyesi Bando Takımı'nın gösterisi, keşkek - lokma ikramları, çeşitli yarışmalar, folklor gösterileri ile bando ve develer eşliğinde düzenlenecek mandalina korteji ile sürecek.

Yine aynı günün akşamı 18 Ocak Pazar günü saat 18.30'da, Turgutreis Meydanı'nda devam edecek olan etkinliklerde, İzmir Aliağa Belediyesi Bando Takımı'nın gösterisinin ardından ünlü sanatçı Gökhan Tepe'nin konseriyle Bodrum Mandalina Şenliği sona erecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum'da 'Mandalina Şenliği' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement