Bodrum'da Res Kurmak İsteyen Şirkete Tepki - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Res Kurmak İsteyen Şirkete Tepki

Bodrum\'da Res Kurmak İsteyen Şirkete Tepki

Bodrum'da RES kurmak isteyen şirkete tepki Bodrum'da Akyarlar ile Yalıkavak Mahalleri'ne rüzgar enerji santrali (RES) kurmak isteyen Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş.'nin Bodrum Kent Konseyi aracılığıyla 'Geleceğin Bodrum'u Projeleri'ne 50 bin liraya kadar maddi destek sağlayacağını açıklaması çevrecilerin tepkisine neden oldu.

13.08.2015 22:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da RES kurmak isteyen şirkete tepki

Bodrum'da Akyarlar ile Yalıkavak Mahalleri'ne rüzgar enerji santrali (RES) kurmak isteyen Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş.'nin Bodrum Kent Konseyi aracılığıyla 'Geleceğin Bodrum'u Projeleri'ne 50 bin liraya kadar maddi destek sağlayacağını açıklaması çevrecilerin tepkisine neden oldu.

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyesi, avukat Remzi Kazmaz, hidroelektrik santrali (HES) ve RES'leri kurmak için Trabzon, Samsun, Rize ve Ordu'da oyun oynandığını söyledi. Kazmaz, "Buraya enerji getireceğiz. Cami, okul, sağlık ocağı, yol yapacağız' rüşvetlerinin benzerini Bodrum'da Kent konseyi aracılığı ile hayat geçirmeye çalışıyorlar. Bodrumlular, belgelerinde sahtecilik tespit ettiğimiz bu şirketin oyununa gelmeyecek" dedi.

Platform, şirketin santral yapılacak alanın arkeolojik SİT olmadığı ve sanıldığı kadar çok endemik bitki türünün yaşamadığını yönündeki bir üniversiteye hazırlattığı raporunun da gerçeği yansıtmadığın ispatlayıp, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını da açıklandı. Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu ve Gümüşlük Forumu üyeleri, Bodrum'un Yalıkavak ve Akyarlar mahallelerine yapılması planlanan RES'lerle ilgili Muğla Sıtkı koçman Üniversitesi'nin hazırladığı raporları kamuoyuna açıkladı. Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyesi, avukat Remzi Kazmaz'ın ofisindeki açıklamada, çevreciler, Akyarlar ve Yalıkavak Mahalleri'ne rüzgar enerji santrali (RES) kurmak isteyen Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş.'nin projesiyle ilgili gerçeği yansıtmayan bilgileri üniversiteden aldıkları raporla çürüttüklerini söyledi.

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu Sözcüsü Mustafa Tanışık, şirketin Yalıkavak ve Akyarlar'a kurmak istediği RES'ler için hazırladığı projedeki arazilerin birinci derecede arkeolojik SİT olmadığı ve 'Akdeniz Üniversitesi'ne hazırlattık' dedikleri rapordaki burada endemik bitki türleri olmadığı yönündeki bilgilerin doğru olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Tanışık, şirketin elindeki raporların 'naylon' olduğunu ileri sürüp, " Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin hazırladığı raporda RES yapılacak yerin birinci derece arkeolojik SİT olduğu belirtildi. '140 çeşit endemik bitki türü var' diye rapor açıkladılar. Bu raporunda gerçeği yansıtmadığını bölgede 400'ün üzerinde endemik bitki olduğunu kanıtladık. Tüm sahte belgelerle savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Şirkete de 'Bodrum halkını sahte ve düzmece belgelerle kandıramazsınız, alın direklerinizi gidin' diyoruz" dedi.

"RÜŞVET GİBİ DESTEK OLMAZ"

Çevreci Avukat Remzi Kazmaz da platform adına yaptığı açıklamada, Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş.'nin Bodrum Kent Konseyi aracılığıyla 'Geleceğin Bodrum'u Projeleri'ne 50 bin liraya kadar maddi destek sağlayacağını eleştirdi. Şirketin yapacağı bu desteği "Bodrum halkına dağıtılacak rüşvet" olarak niteleyen Kazmaz, Bodrum Kent Konseyi'ni bu oyuna gelmemeleri için uyardıklarını söyledi. Kazmaz, şöyle devam etti:

"Bu oyun Karadeniz'de HES ve RES'leri kurmak için Trabzon, Samsun, Rize ve Ordu'da oynana oyunların farklı bir versiyonudur. Bodrumlular olarak bu oyunlara karnımız tok. Oyunlarını bozduk, bozmaya devam edeceğiz. Temiz enerjisi adı altında kuracakları ve 20 yıl sonra bu arazilere neleri yapacakları meçhul bir projeye 'evet' dememizi beklemesinler. Yani 'Buraya enerji getireceğiz. Cami, okul, sağlık ocağı, yol yapacağız' rüşvetlerinin benzerini Bodrum'da Kent konseyi aracılığı ile hayat geçirmeye çalışıyorlar. Bodrumlular olarak, belgelerinde sahtecilik tespit ettiğimiz bu şirketin rüşvet ile yapmaya hazırlandığı oyunu bozacağız. Belgelerinde onlarca sahtecilik ve Bodrum halkını kandırmaya yönelik kararlar olan bu şirket, neden bu yatırımdan önce sosyal projelere destek olacağını açıklamadı da şimdi zoru görünce para dağıtmaya çalışıyor."

"KENT KONSEYİ PROJEYİ ONAYLAMADI Kİ"

Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Bertan Korkmaz ise iddialara verdiği yanıtta, Geleceğin Bodrum'u Projeleri'nin taslak bir proje olduğunu ve Bodrum Kent Konseyi'ne sunduklarını ancak kabul edilmediğini söyledi. Bodrum'da yapacakları RES yatırımının yanı sıra sosyal projelere destek vermek için bir proje hazırladıkların vurgulayan Korkmaz, "Bu projeleri hazırlayan kurum veya kuruluşları tespit etmeyi de Kent Konseyi'ne ilettik. Ancak, konsey projede taraf olmamak için yer almak istemediğini açıkladı. Bize bugüne kadar birçok sosyal projeye destek olmamız için teklif geldi. Bunlardan bazılarına destek olduk. Ancak, bu projelerin ne olduğunu açıklamadık. Reklamını yapmadık. Yine de sivil toplum kuruluşlarının Bodrum'daki eğitim sağlık, kültür, spor çevre konularındaki projelerine destek vermeyi sürdüreceğiz. Bunun dışında hakkımızda yapılan tüm diğer açıklamaların art niyetli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Danıştay 6'ncı Dairesi, Akyarlar ve Geriş Rüzgar Enerji Sançralleri'nin acele kamulaştırma kararlarının durdurulmasına karar vermişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Res Kurmak İsteyen Şirkete Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu'da Denizden Toplanan Atık Ağaçlarla Ahşap Ürünler Üretiliyor
    13:41 Ordu'da Denizden Toplanan Atık Ağaçlarla Ahşap Ürünler Üretiliyor

    Ordu'da yaşayan Ali Kocatepe, denizden topladığı atık ağaçlar ile abajur lamba, ayna ve dekoratif ürünler üretiyor. Kocatepe, el emeği ürünlerinin insanlar tarafından ilgi gördüğünü belirtiyor. Talep artınca işyeri açan Kocatepe, ağaç ürünler ve ahşap kokusunu seven insanların bu ürünleri tercih ettiğini söylüyor. Kendi internet sitesi üzerinden satış yapmaya başlayan Kocatepe, bu işin hem hobi, hem de ek gelir kaynağı olduğunu ifade ediyor.

  • Kayserispor'un 2 Haftalık Maç Programı Belli Oldu
    13:41 Kayserispor'un 2 Haftalık Maç Programı Belli Oldu

    Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor'un 34. ve 35. haftalarda oynayacağı Pendikspor ve Fatih Karagümrük maçlarının tarihleri ve saatleri açıklandı. Kayserispor, 2 haftalık dilimde 1 kez iç sahada, 1 kez de dış sahada mücadele edecek.

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Nefesli Halk Çalgıları Sempozyumu Başladı
    13:40 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Nefesli Halk Çalgıları Sempozyumu Başladı

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen 1'inci Uluslararası Nefesli Halk Çalgıları Sempozyumu, 18-20 Nisan tarihleri arasında açılış töreniyle başladı. Sempozyum kapsamında çeşitli müzik enstrümanlarıyla konserler düzenlenecek ve birçok ünlü sanatçı sahne alacak. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Turhan Kaçar, sempozyumun uyum içerisinde geçeceğini belirterek düzenleyenlere teşekkür etti.

  • Gümüşhane'de Bağırsağına Gizlediği Uyuşturucuyla Yakalanan Yabancı Uyruklu Şüpheli Gözaltına Alındı
    13:39 Gümüşhane'de Bağırsağına Gizlediği Uyuşturucuyla Yakalanan Yabancı Uyruklu Şüpheli Gözaltına Alındı

    Gümüşhane'de durdurulan bir yolcu otobüsünde seyahat eden yabancı uyruklu A.G'den şüphelenen Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan muayenede bağırsağında paketlenmiş halde 124,96 gram sentetik uyuşturucu bulundu. Şüpheli gözaltına alındı.

  • Çin İthalat ve İhracat Fuarı'nın 135. oturumu Guangzhou'da başladı
    13:38 Çin İthalat ve İhracat Fuarı'nın 135. oturumu Guangzhou'da başladı

    Guangzhou'da düzenlenen Çin İthalat ve İhracat Fuarı'nda akıllı yaşam ürünleri alanı, 200 katılımcı ve birçok ziyaretçinin ilgisini çekti.

  • Tekirdağ'da Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü konseri düzenlendi
    13:38 Tekirdağ'da Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü konseri düzenlendi

    Tekirdağ'da Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179'uncu yıldönümü dolayısıyla Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin konseri düzenlendi. Etkinlikte Türk sanat müzikleri seslendirildi ve İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü de katıldı. Ayrıca, Tekirdağ'da YKS'ye girecek lise öğrencilerine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tanıtıldı. Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri üniversiteyi gezdi ve bölümler hakkında bilgi aldı.

  • Kastamonu'da Belediye Başkanı ile Görüşemediğini İddia Eden Şahıs İntihara Kalkıştı
    13:38 Kastamonu'da Belediye Başkanı ile Görüşemediğini İddia Eden Şahıs İntihara Kalkıştı

    Kastamonu'da belediye başkanı ile görüşmek isteyen bir şahıs, görüşemediğini iddia ederek CHP İl Başkanlığına gitti ve parti binasında intihar girişiminde bulundu. Polis ekipleri tarafından ikna edilen şahıs kurtarıldı.

  • Seferihisar Belediyesinde Yeni Dönem Görevlendirmeleri Belli Oldu
    13:38 Seferihisar Belediyesinde Yeni Dönem Görevlendirmeleri Belli Oldu

    Seferihisar Belediyesi'nde yeni dönemdeki görevlendirmeler açıklandı. Geçen dönem başkan yardımcılığı görevini yürüten Gökhan Pehlivan, yeniden başkan yardımcısı olarak atandı.

  • Yozgat'ta geleceğin şampiyon adayı safkan Arap yarış atları yetiştiriliyor
    13:36 Yozgat'ta geleceğin şampiyon adayı safkan Arap yarış atları yetiştiriliyor

    Yozgat'ta yaşayan Sami Taşkın ve iki oğlu, 3 yıldır safkan Arap yarış atları yetiştiriyor. Pınar Taşkın Harası'nda 15 at bulunuyor ve atlar özenle beslenerek hipodromlarda yarışlara hazırlanıyor. Amacı Yozgat'tan şampiyon yarış atları çıkarmak olan aile, gelecekte büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.


Advertisement