Bodrum'da Res Yapımına Tepki - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da Res Yapımına Tepki

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup, rüzgar elektrik santralinin yapımına tepki gösterdi.

17.04.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup, rüzgar elektrik santralinin yapımına tepki gösterdi.

Bodrum'da özel bir şirket tarafından Yalıkavak ve Akyarlar bölgesine yapılması planlanan rüzgar elektrik santrali, bazı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yalıkavak'ta çalışmaların başlayacağı ve iş makinelerinin getirildiği bilgisini alan Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyesi yaklaşık 50 kişi, bölgede toplandı. Santral kurulması halinde alanın tahrip olacağını öne süren grup üyeleri, iş makinesinin girmemesi için bölgede oturma eylemine başladı.

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu Sözcüsü avukat Remzi Kazmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şirkete ve çalışmalarına değil, rüzgar elektrik santralinin kurulması planlanan alana karşı olduklarını söyledi.

Bölgeye 500 metre mesafede yaşam alanları olduğuna işaret eden Kazmaz, "İnsanlar burada yaşıyor. Burası sit alanı. Burada bir tarih yatıyor. RES şirketi, sinsi şekilde yaptığı çalışmalarla hukuki olarak elde ettiği avantajı burada kullanmaya çalışıyor. Bir an evvel başlamaya çalışıyor" dedi.

Şirketin açılan davaların sonuçlarını beklemesi gerektiğini anlatan Kazmaz, şöyle konuştu:

"Hiç kimsenin iş özgürlüğünü engelleme gibi bir durumumuz yok. Sadece burada demokratik tepkimizi koyuyoruz. Burası için açılan 4 ÇED davası var. Davalar devam ediyor. Bu ay içinde bu davaların çıkmasını bekliyoruz. Neden bu telaş, neden bu acele tavır? Bekleyin mahkeme, bu konuyla ilgili karar versin. Mahkemenin vereceği karar sizin lehinize ise buyurun yapın. Bu insanlar RES'lere karşı değil, yanlış projeye karşı."

Bölgede arazisi olan vatandaşlar da yetkililerden yardım istedi. Grup üyelerinin bölgedeki bekleyişi sürüyor.

"İzin ve ruhsatlar alındı"

Öte yandan Rüzgar Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Bertan Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Geriş mevkisinde yapılacak rüzgar santralinin ilk çalışmalarına yarın başlayacaklarını, proje kapsamında öncelikle yolların açılacağını bildirdi.

Çalışmalarla Geriş tepelerinde halen açık bulunan yaklaşık 3,5 kilometre toprak yola yaklaşık 4 kilometre toprak yol ekleneceğini belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

"Toprak olarak kalacak bu yollar santralin devreye alınmasından sonra herkesin kullanımına açık olacaktır. Çevreyi ve doğayı koruma anlayışımızın bir gereği olarak yol yapım çalışmaları sırasında bölgedeki doğal hayatın korunmasına büyük önem gösterilecektir. Geriş Projesi için gerekli tüm yasal işlemler tamamlanmış, izin ve ruhsatlar alınmıştır. Proje çerçevesinde yapılan işlemlerle ilgili hiçbir yürütmeyi durdurma kararı veya engelleyici hukuki bir durum yoktur. Şehrimizi temiz enerjiye kavuşturacak, ülkemizin elektrik üretiminde dışa bağımlılığını bir parça olsun azaltacak rüzgar santralimizin tüm Bodrumlulara hayırlı olmasını diliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum'da Res Yapımına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement