Bodrum'da "Turizm Haftası" Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da "Turizm Haftası" Etkinlikleri

Bodrum\'da "Turizm Haftası" Etkinlikleri

Bodrum Belediyesinin de destek verdiği 39. Turizm Haftası yarımada genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

16.04.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediyesinin de destek verdiği 39. Turizm Haftası yarımada genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Spor ve sanatın iç içe sunulduğu etkinliklere vatandaşlar yanı sıra yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi.

Ülke genelinde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" nedeniyle Bodrum'da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bodrum Kaymakamlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Bodrum Turizm Danışma Bürosu tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi başta olmak üzere Muğla Üniversitesi, Bodrum Kent Konseyi ve Bodrum Otelciler Derneğinin katkılarıyla Bodrum İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklere vatandaşlar yanı sıra yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi. Etkinliklere Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gökedmerdan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Hakan Demirörs, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Etkinlikler kapsamında ayrıca BODER'in desteğiyle düzenlenen 2015 Yılı Turizm Haftası Resim Yarışması'nın ödül töreni ve resim sergisinin açılışı yapıldı. Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergide dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışma birincisi Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu öğrencisi Asra Özkeskin'e ödülünü Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, yarışma ikincisi olan yine Mahinur Cemal Uslu Ortaokulunun öğrencilerinden Faruk Aşkın'a ise ödülünü Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ takdim etti. Yarışmada dereceye giren Mahinur Cemal Uslu Ortaokulundan Gükbahar Kaya, Sude Tuna ve Esra Süslü'ye; Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu'ndan Duygu Feray Gezmez ve Aycan Dede'ye; Profilo Marina Ortaokulundan da Sevgi Sezer'e çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninin ardından yapılan sergi açılışı ile protokol ve katılımcılar sergiyi gezerek öğrencilerin resimlerini inceledi.

Bodrum İskele Meydanı'nda gün boyu düzenlenen etkinliklerde BODER ve otellerin sunumlarıyla el sanatları sergileri açılarak halk oyunları gösterileri yapıldı. Neyzen Tevfik Caddesi üzerindeki Bodrum Belediyesi Tepecik Çay Bahçesi yanında ise sanatçı İlhan Koman'ın Hulda adlı teknesinin önünde Bodrum Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi tarafından plastik sanatlar etkinliği düzenlendi ve yine aynı alanda vatandaşlara Türk Müziği Korosu Sahne Sanatlarının gösterisi ile klasik müzik dinletileri sunuldu.

Etkinlikler; 18 Nisan Cumartesi günü Akyarlar Mahallesi Fener Plajı'nda Kite Surf gösterileri, 19 Nisan Pazar günü ise jeep safari eşliğinde köy turu ile devam edecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum'da 'Turizm Haftası' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement