Bodrum'da Uluslararası Pedasa Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Uluslararası Pedasa Festivali Başladı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, belediyenin 'Yoksa gelenek, yok gelecek' sloganıyla bu yıl 19'uncusu düzenlediği 'Pedasa festivali', kazıevi alanında gerçekleşen kokteyl ve konserler ile başladı.

04.05.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, belediyenin 'Yoksa gelenek, yok gelecek' sloganıyla bu yıl 19'uncusu düzenlediği 'Pedasa festivali', kazıevi alanında gerçekleşen kokteyl ve konserler ile başladı. İki gün sürecek festivalde çeşitli yarışmalar düzenleneceği, Antik Pedasa Kenti'nin önemine dikkat çekileceği bildirildi.

Bodrum Belediyesi ve Konacık Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği (KONKAD) tarafından, en eski kültürel değerlerden bir olan kayıp uygarlık Leleglerin yaşadıkları bölge olarak bilinen Pedasa'nın tanıtılması amacıyla düzenlenen Uluslararası Pedasa Festivali başladı. Kazaevi alanında düzenlenen kokteyle Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, şenliklerin yapıldığı alanın arsa sahibi Nuray Serçe Berberoğlu ve ailesi katıldı. Festivale destek verenlere teşekkür eden ve açılışı yapan Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi CHP'li Mehmet Melengeç, "Pedasa Antik Kenti'nin korunmasını istiyoruz. Bu nedenle de bu etkinliklere devam edilip, antik kentin tanıtılması bu festvalleri gelecek yıllarda da devam edeceğiz" dedi.

TÜRK- YUNAN MÜZEK GRUBU KONSERİ

Ardından kazıevi alanında Lon Briet, Erkan Şimşek, Mehmet Uyargil, Kader Onay ve Ayşe Özal'dan oluşan mini orkestra, doğadaki nesneleri kullanarak, doğaya özgü seslerin yansıtıldığı mini bir konser verdi. Konacık etkinlik alanında Cahit Özvezneci Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Bodrum yöresi halk oyunları sahnelendi. Rodos'tan gelen Osman Osmancıkzade müzik grubu ve Rhodes Agean Dancer, konseri müzik ziyafeti yaşattı. Konserde Türk ve Yunan şarkıları seslendirildi. Ünlü sinema oyuncusu Salih Güney sirtaki oynadı. Rhodes'in yöresel oyunlarının sahnelediğinde gösterinin sonunda grup, Türk ve Yunan bayrağını açtı. Gösteriyi izleyen yaklaşık 300 kişi coşkuyla alkışladı.

Pedasa festivalinin doğa yürüyüşü, halk oyunları gösterisi, yöresel yiyeceklerin ikramı, eski zanaat yarışmaları, gösteriler, halk oyunları gösterileri ile devam edeceği belirtildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Uluslararası Pedasa Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement