Bodrum'da Yangın Gece de Devam Etti - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Yangın Gece de Devam Etti

Bodrum\'da Yangın Gece de Devam Etti

Bodrum'da makilik yangını(ek)-*Yangın gece de devam etti-*Yangın kontrol altına alınamadıMUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde dün saat 11.00 sıralarında Karabağlar Mahallesi'nde başlayarak geniş bir alan yayılan orman yangını gece saat 01.00 itibari ile halen kontrol altına alınamadı.

19.06.2016 04:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da makilik yangını(ek)

-*Yangın gece de devam etti

-*Yangın kontrol altına alınamadı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde dün saat 11.00 sıralarında Karabağlar Mahallesi'nde başlayarak geniş bir alan yayılan orman yangını gece saat 01.00 itibari ile halen kontrol altına alınamadı.

ŞİDDETLİ RÜZGAR YANGINI İLERLETTİ

Önemli ölçüde etkisi azalan yangın, rüzgarın şiddetini yeniden artırması ile hızla tepelik alanlardan Akyarlar Mahallesi'nin sahil kısmına doğru ilerledi. Alevlerin Sitelerin bulunduğu alana ilerlemesi üzerine site sakinleri evlerini boşalttı. Jandarma ekipleri de anonslarla sivil vatandaşların yangın bölgesinden uzaklaşması uyarısında bulundu.

Bir sitenin bahçesine kadar ulaşan alevler evlere birkaç metre kala söndürüldü. Bu arada alevler nedeniyle inşaat malzemelerinin bulunduğu bir depo da yandı.

TRAFİK KONTROLLÜ OLARAK SAĞLANIYOR

Yangın nedeniyle Turgutreis-Ortakent Mahallesi arasındaki yolun Akyarlar Mevkii'nde trafik kontrollü olarak sağlandı. Yangın bir süre sonrada rüzgarın yön değiştirmesi ile batı yönde Turgutreis Mahallesi'ne doğru ilerledi. Geniş bir alanda etkili olan yangında gökyüzü dumanlar kaplandı.

TEMİZLİK BAŞLADI

Rüzgarla birlikte uçuşan küllerde dumanla birlikte vatandaşları etkiledi. Yangının etkisinin kaybettiği mevkilerde vatandaşlar ev ve işyerleri çevresinde temizlik çalışmasına başladı.

120 HEKTARLIK ALANDA ETKİLİ OLDU

Akşam saat 19: 00 sıralarında ilk belirlemelere göre 120 hektarlık alanda etkili olan yangının gece itibari ile 150 hektarın geçtiği tahmin ediliyor.

YAKIN BÖLGEDE BAŞKA NOKTADAN ALEVLER YÜKSELDİ

Gün boyunca ekiplerin işini zorlaştıran rüzgarın yön değiştirmesi yangının kontrol altına alma çabalarını da etkiledi. Yangın rüzgarında etkisiyle Kemer Mevkii'ne doğru ilerliyor. Yangının ulaştığı bölgenin yaklaşık 400 metre uzağında farklı bir noktada aniden alevler yükselmeye başladı.

Aspat Mevkii'nde etkili olan yangında bir evin içerisinde bulunanlar çevredeki vatandaşların yardımı ile evden çıkarıldı. Dumandan etkilen bazı vatandaşlar ambulansta müdahale edilirken bazılarının ise hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Yangından itfaiye erleri de etkilendi. Dumandan etkilenen itfaiye erlerine sağlık ekipleri müdahale etti.

Bölgeye İtfaiye, Orman ve 112 sağlık ekiplerinin yanı sıra UMKE Muğla Ekibi ile Bodrum Ekibi'de gelerek çalışmalara destek verdi. Alevlerin bazı evlere yaklaşması nedeniyle ekipler bölgede çevre güvenliği alarak, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

MAHALLE SAKİNLERİ: YANGIN BİLİNÇLİ OLARAK ÇIKARTILIYOR

Yangının evlere yaklaşması üzerine bazı vatandaşların su dolu kovalar ve hortumla yangına müdanede bulunduğu görüldü.

Mahalle sakinleri ise yangının bilinçli çıkarıldığını belirtiyor. Mahalle sakini Eyüp Cirit " Yaşadığımız yangının bilinçli çıkarıldığını düşünüyorum. Yanan alanın uzak başka bir noktada yol kenarından alevlerin yükselmeye başladığına şahit oluyoruz" dedi.

Sitesi yöneticisi Ertan Masak ise "Maalesef yine bir yangın daha yaşadık Burada daha öncede yangın çıkmıştı. Burada aynı şekilde sık sık bu durumla karşılaşıyoruz" dedi.

YANGIN GECE DE DEVAM ETTİ

Hava karardıktan sonrada ilerlemesini sürdüren yangın yerleşim yerlerini de tehdit etti. Alevlerin ilerlediği bölgelerden vatandaşlar evlerinden dışarıya çıktı. Bazı noktalarda evlerin bahçelerine kadar ulaşan yangında ekipler ve mahalle sakinleri yoğun çaba harcadı. Geniş bir alandaki etkili olan alevler gece karanlığında etrafı da aydınlattı. Yangını kontrol altına çalışmaları devam ederken, rüzgarın hızı da azaldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Yangın Gece de Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement