Bodrum'daki Büyük Yangın 24 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Bodrum'daki Büyük Yangın 24 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

Bodrum\'daki Büyük Yangın 24 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün başlayan ve aralıksız süren yangın, 24 saat sonra kontrol altına alınabildi. Yangında 250 hektarlık makilik alan kül oldu.

19.06.2016 04:41  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da dün saat 11.00 sıralarında makilik alanda çıkan, tam 24 saat sonra söndürüldü.

Turgutreis Mahallesi İslamhaneleri mevkisinde dün başlayan ve Akyarlar Mahallesi Karaincir, Kemer mevkilerine kadar ulaştıktan sonra makilik ve otluk alanda gece boyu etkisini sürdüren yangına, Muğla, Bodrum, Ortaca, Marmaris, Yatağan, Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerle müdahale edildi.

3 HELİKOPTER, 5 İŞ MAKİNESİ, 30 ARAZÖZ VE 200 KİŞİYLE MÜDAHALE

Sabahın ilk ışıklarıyla bir yangın söndürme uçağı ve 3 helikopterin yanı sıra 5 iş makinesi, 30 arazöz ve 200 yangın söndürme işçisi de çalışmalara katıldı.

Yangının, bölgede yerleşim alanlarına ulaşmaması için havadan ve karadan yoğun müdahale yapıldı.

Çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarına başlandı.

250 HEKTARLIK ALAN KÜL OLDU

Yerleşim yerlerinin yakınlarına kadar ulaştığı gözlenen yangında, yaklaşık 250 hektarlık makilik alanın zarar gördüğü öğrenildi.

NELER YAŞANDI?

Akyarlar Mahallesi'nde gece etkisini sürdüren ve rüzgarla birlikte doğu-batı hattında devam eden yangında, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında doğu kesimde kalan Aspat mevkiinde alevler kontrol altına alındı. Bu saatlerde rüzgarında etkisini yitirmesi ile ekipler rahat bir nefes aldı. Bu bölgede bulunan, Muğla ve ilçelerinden destek için gelen 112 Acil sağlık ekipleri bölgeden ayrıldı. AKUT Bodrum Ekibi Lideri Sadettin Uslu, "Yangın, müdahale edilirken beklenmedik zamanlarda rüzgarın yön değiştirmesinden dolayı değişik yönlere yayıldı. Bölge zaten kuru bir bölge. Ciddi bir alan yandı" dedi.


YANGIN İÇ KESİMLERE İLERLEDİ

Yangında bir tarafta kontrol sağlanırken batı yönünde devam eden yangın bu kez iç kesimlere tepelik bölgeye doğru etkili olmaya başladı.


Yerleşim yerlerinden uzaklaşan ancak kara ulaşımın olmadığı yangına, gün ağardıktan bir süre sonra havadan bir yangın söndürme helikopteri ve bir de söndürme uçağı ile müdahale başladı. 200 hektarlık bir alanda etkili olduğu tahmin edilen yangının, tam olarak ne kadar alanı küle döndürdüğü henüz kesinlik kazanmadı.


ŞİDDETLİ RÜZGAR YANGINI İLERLETTİ

Alevlerin Sitelerin bulunduğu alana ilerlemesi üzerine site sakinleri evlerini boşalttı. Jandarma ekipleri de anonslarla sivil vatandaşların yangın bölgesinden uzaklaşması uyarısında bulundu.


Bir sitenin bahçesine kadar ulaşan alevler evlere birkaç metre kala söndürüldü. Bu arada alevler nedeniyle inşaat malzemelerinin bulunduğu bir depo da yandı.


Yangın nedeniyle Turgutreis-Ortakent Mahallesi arasındaki yolun Akyarlar Mevkii'nde trafik kontrollü olarak sağlandı. Yangın bir süre sonrada rüzgarın yön değiştirmesi ile batı yönde Turgutreis Mahallesi'ne doğru ilerledi. Geniş bir alanda etkili olan yangında gökyüzü dumanlar kaplandı.


TEMİZLİK BAŞLADI

Rüzgarla birlikte uçuşan küllerde dumanla birlikte vatandaşları etkiledi. Yangının etkisinin kaybettiği mevkilerde vatandaşlar ev ve işyerleri çevresinde temizlik çalışmasına başladı.

YAKIN BÖLGEDE BAŞKA NOKTADAN ALEVLER YÜKSELDİ

Gün boyunca ekiplerin işini zorlaştıran rüzgarın yön değiştirmesi yangının kontrol altına alma çabalarını da etkiledi. Yangının ulaştığı bölgenin yaklaşık 400 metre uzağında farklı bir noktada aniden alevler yükselmeye başladı.


Aspat Mevkii'nde etkili olan yangında bir evin içerisinde bulunanlar çevredeki vatandaşların yardımı ile evden çıkarıldı. Dumandan etkilen bazı vatandaşlar ambulansta müdahale edilirken bazılarının ise hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.


Yangından itfaiye erleri de etkilendi. Dumandan etkilenen itfaiye erlerine sağlık ekipleri müdahale etti.

Bölgeye İtfaiye, Orman ve 112 sağlık ekiplerinin yanı sıra UMKE Muğla Ekibi ile Bodrum Ekibi'de gelerek çalışmalara destek verdi. Alevlerin bazı evlere yaklaşması nedeniyle ekipler bölgede çevre güvenliği alarak, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için çalışmalarını sürdürdü.


MAHALLE SAKİNLERİ: YANGIN BİLİNÇLİ OLARAK ÇIKARTILIYOR

Yangının evlere yaklaşması üzerine bazı vatandaşların su dolu kovalar ve hortumla yangına müdanede bulunduğu görüldü.

Mahalle sakinleri ise yangının bilinçli çıkarıldığını belirtiyor. Mahalle sakini Eyüp Cirit "Yaşadığımız yangının bilinçli çıkarıldığını düşünüyorum. Yanan alanın uzak başka bir noktada yol kenarından alevlerin yükselmeye başladığına şahit oluyoruz" dedi.


Sitesi yöneticisi Ertan Masak ise "Maalesef yine bir yangın daha yaşadık Burada daha öncede yangın çıkmıştı. Burada aynı şekilde sık sık bu durumla karşılaşıyoruz" dedi.





Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'daki Büyük Yangın 24 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ISKENDERUNLU: Neden ormanlarin icine evler yaptiriyorsunuz 65 4 Yanıtla
  • ümit öztürk: Dini imanı para bunların..Zikkimim kökünü yesinler... 8 0 Yanıtla
  • isa: islamda eşitlik ve kardeşlik var 1 6 Yanıtla
  • doğayı mahvetmeyin: bodrumun girişinde gümüşlükte sahil kenarında yangın çîkmıştı 4 yıl önce ve devlet yetkilileri tarafından tarafından söz verilmişti yeniden ağaç dikilecek diye fakat şu an çok çirkin bir inşaat yükselmekte sanırım bu yangında peşkeş yangını 5 1 Yanıtla
  • son nokta: hortumla yangın söndürüyorlar ,tayyibin memleketi getirdiği nokta ,daha durun uçak gemisi yapacak bide taksime gezi ensar vakfı 3 1 Yanıtla
  • Halk: BU YANGINLAR KÖYLÜ VE MÜTEAHHİTLERİN İŞİDİR... KÖYLÜLE ARAZİ AÇMAK İÇİN, MÜTEAHHİTLERDE İNŞAAT ALANI İÇİN YAKIYORLAR... AKP ZATEN ORMAN VASFINI YİTİREN ARAZİLERİN TAHSİSİ YASASINI ÇIKARDI... YANİ ÜZERİNDE ORMAN BULUNMAYAN ARAZİLER SATILABİLİR ÖZELE... E O ZAMAN NEDEN YANMASIN Kİ ORMANLAR... 1 0 Yanıtla

Advertisement